Musikalelever löser mordmysterium på scen

Musikallinjens produktionsår på Vimmerby folkhögskola har snart premiär för sin slutproduktion, en musikalföreställning där åtta kvinnor blir inlåsta i ett hus och ett mord har begåtts.

På fredagär det premiär för Vimmerby folkhögskolas musikal som heter "Hemligheter - en krimmusikal", där ett mord ska lösas. Den är baserad på pjäsen "Åtta kvinnor".

På fredagär det premiär för Vimmerby folkhögskolas musikal som heter "Hemligheter - en krimmusikal", där ett mord ska lösas. Den är baserad på pjäsen "Åtta kvinnor".

Foto: Samuel Josefsson

Vimmerby2023-05-11 11:30

Saga Krusell och Julia Eriksson är två av de åtta kvinnorna som spelar varsin roll i musikalen "Hemligheter - en krimmusikal", som är baserad på en pjäs från 1950-talet av Robert Thomas som heter "Åtta kvinnor". Eleverna har jobbat med produktionen sedan februari och både Saga och Julia är väldigt taggade att få uppträda inför publik. 

– Jag har varit lite nervös sedan vi fick projektet då jag mest har dansat innan. Men det brukar gå bra och vi stöttar varandra hela tiden. Jag tycker det ska bli jätteroligt och det är så himla kul med sång, dans och teater, säger Saga Krusell. 

– Vi har fokuserat mycket på show innan men nu blir det mer text och det är väldigt roligt att känna på den delen, säger Julia Eriksson.

undefined
Julia Eriksson och Saga Krusell ska spela varsin karaktär och de är väldigt taggade inför uppgiften.

Deras tolkning av "Åtta Kvinnor" kommer att vara en musikal där alla är insnöade i ett hus och ett mord just har inträffat. Publiken kan förvänta sig stor kalabalik och det stora mysteriet är att en av karaktärerna är förövaren.

undefined
Så här kan publiken förvänta sig att det kommer att se ut på premiären.

I den delen får även publiken delta.

– I pausen har vi en tävling där publiken kan vinna fina priser om man gissar rätt vem mördaren är, säger Julia. 

Kristina Ruhnström är lärare på linjen och producent för sina elevers slutproduktion. Hon ser fram emot premiärdagen och hon är väldigt stolt över allas arbete.

– Det är helt fantastiskt. De är så begåvade, härliga och positiva, säger hon.

Hemligheter - En krimmusikal
Hemligheter - En krimmusikal
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!