Multihall en mötesplats för alla

Multihallen som Vimmerby Föreningsallians vill fÄ till ska bli en mötesplats för hela kommunen med plats för all idrott och kultur.

Jan Edvardsson Àr en av de drivande i Vimmerby Föreningsallians som vill fÄ till en multihall i Vimmerby.

Jan Edvardsson Àr en av de drivande i Vimmerby Föreningsallians som vill fÄ till en multihall i Vimmerby.

Foto: Madeleine Jakobsson

Vimmerby2018-06-05 18:00

Nyligen blev det klart att jordbruksverket beviljat pengar till en förstudie av projektet. I samband med Vimmerby Innebandyklubbs Ärsmöte i mÄndags berÀttade ordföranden Jan Edvardsson mer kring detta.

– Förstudien Ă€r en förutsĂ€ttning för att vi ska kunna komma vidare. Christina Thorstensson har fĂ„tt uppdraget att jobba med det hĂ€r under sex mĂ„nader. Pengarna vi fĂ„tt ska bekosta hennes lön för tjĂ€nsten som Ă€r pĂ„ 25% samt kostnader för resor vid besök pĂ„ liknande anlĂ€ggningar pĂ„ andra stĂ€llen i landet. Hon kommer jobba mycket mot företag i trakten och ta fram förslag pĂ„ hur finansiering och drift av projekt ska lösas. Dessutom Ă€r arkitekt Åke SĂ€ll engagerad för att ta fram förslag pĂ„ ritning sĂ„ vi har en fĂ€rdig skiss att jobba med snart, sa Jan Edvardsson.

Multihallen Àr tÀnkt att placeras pÄ grÀsytan mellan idrottshallen och ishallen.

– Befintliga hallar kommer att finnas kvar dĂ„ trĂ€ningsytorna verkligen behövs. Tanken Ă€r att anlĂ€ggningarna ska byggas samman sĂ„ att man kan ta sig smidigt mellan dem utan att behöva gĂ„ ut sĂ„ att bĂ„de nya och gamla omklĂ€dningsrum kan nyttjas, sĂ€ger Jan Edvardsson.

SjÀlva multihallen kommer att innefatta bÄde en isyta och ren idrottshall med flexibla lösningar pÄ lÀktare.

– HĂ€r finns stora möjligheter för kulturen. Vill man ha en konsert för 3000 Ă„skĂ„dare, en teaterförestĂ€llning eller dansuppvisning ska det gĂ„ att lösa. StĂ€ller man om för matcharena för innebandy fĂ„r man in max 1200 Ă„skĂ„dare. Anpassar man för trĂ€ning kan man fĂ„ till tre nĂ€stan fullstora planer pĂ„ den ytan utan lĂ€ktare. Det ger Ă€ven möjlighet att ha flera evenemang samtidigt med hjĂ€lp av avskĂ€rmningar. Möjligheterna Ă€r oĂ€ndliga, sĂ€ger Edvardsson.

Multihallen Àr Àven tÀnkt att komma till stor nytta för skolorna och dess elever.

– Det hĂ€r ger skolan möjlighet att utöka sin verksamhet och ge barnen fler idrottstimmar. Sedan fĂ„r gymnasiet chansen att satsa pĂ„ utbildningar med inriktning pĂ„ fotboll, ishockey, innebandy och dans, sĂ€ger Edvardsson.

Även om det Ă€r Vimmerby IBK och Vimmerby Hockey som stĂ„r bakom föreningsalliansen vill man ha ett brett samarbete över hela kommunen och dess föreningar.

– Alla föreningar ska tillfrĂ„gas och tycka till. Vi vill skapa en trevlig mötesplats för ung som gammal. Och det Ă€r viktigt att poĂ€ngtera att vi inte vill bygga för stort, utan anpassat för de behov som finns i Vimmerby, sĂ€ger Jan Edvardsson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om