Har du kanske undrat varför det sitter så många människor och tittar ner i sina telefoner i Gästgivarhagen?
Platsen är nämligen mer än bara en lokal kulturskatt numer, här finns nämligen två så kallade Pokéstops, platser där man kan "fylla på" med fler bollar som man ska kasta på de Pokémons man vill fånga.
– I Gästgivarhagen finns två stops så det är en bra plats, säger Alexander Wegert, grundaren av Pokémon Go Vimmerby.
Han började spela spelet redan innan det lanserades i Sverige.
– Det släpptes i Australien först. Då skapade jag ett fejkat konto och skrev mig på en kompis adress i Australien. Sen kunde jag ladda ner spelet.
Hur fungerar det då?
– Spelet är GPS-baserat. Så när man är ute och går ser man som en karta och när det dyker upp en Pokémon vibrerar det i telefonen. Sen ska man kasta bollar på Pokémonen och är den svår får man försöka flera gånger.
Vissa Pokémon dyker upp hela tiden medan en del är svårare än andra. Det finns en skala på tre steg där en trea är den starkaste Pokémon.
Hur många Pokémons fångar du på en dag?
– Det är olika beroende på om jag jobbar eller inte. Men som mest har det blivit 200, säger Alexander Wegert.
Det finns 142 Pokémon i Sverige i dag, men vill man fånga alla kan man inte hålla sig enbart i Vimmerby.
– Vill man fånga allihop måste man röra på sig. Själv brukar jag åka till Västervik där jag även jobbar, och Kalmar där jag brukar hälsa på kompisar, säger Alexander Wegert.
Pokémon Go liknar inte traditionella spel där det inte krävs någon vidare fysisk ansträngning. Här får spelaren istället ge sig ut och gå eller cykla, och interagera med andra spelare.
– Pokémon Go är träning. Sedan jag började spela den sjätte juli har jag gått 26 mil, säger Oscar Leander, som också är med i Pokemon Go Vimmerby.
– Förutom träningen så är det också ett socialt spel. Man kommer ut och träffar andra, säger Alexander Wegert.
Hur fungerar det med den lokala gruppen, tävlar man mot varandra?
– Nej, det är ingen tävling på det sättet, men visst jämför man med varandra. Men vi hjälper också varandra och tipsar om vi vet om någon ovanlig Pokémon. Då kan vi ta en bild och skriva var den finns.
Åldersspannet är minst sagt brett. Bara i Alexander Wegerts grupp är spelarna mellan tolv och drygt 60 år.
– Det är jättekul, jag tänker inte så mycket på åldern utan alla som vill hakar på bara.
För både Oscar Leander och Alexander Wegert är Pokémon framförallt en nostalgitripp från barndomen.
– För mig är det nostalgi. När jag var liten bytte man Pokémonkort istället. När jag såg Pokémon på tv första gången var jag "hooked". Så för mig är det en nostalgisk känsla, säger Alexander Wegert.
Han menar att många misstolkar Pokémon Go som "bara ett spel", och att fler istället borde ta tillvara på det stora intresse som finns.
– Kommunen kunde exempelvis anordna event, det skulle locka många.Hade det funnits ett sommarcafé här i Gästgivarhagen den här sommaren hade sålt som bara den, säger Alexander Wegert, som själv planerar att anordna ett event.
– Det blir förmodligen i början av september.