Miljövänligt i fokus på aktivitetsdag

I lördags var det fullt ös på torget i Vimmerby när miljövänliga och hållbara transportmedel stod i centrum. På plats fanns bland annat flera av stadens bilhandlare för att visa upp sina el- och hybridbilar.

Många Vimmerbybor intresserade sig för helgens visning av el- och hybridbilar.

Många Vimmerbybor intresserade sig för helgens visning av el- och hybridbilar.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2018-09-30 12:00

Bilar som brummar miljövänligt var temat för dagen när en aktivitetsdag hölls på torget i Vimmerby i lördags. Tanken var att ge stadens helgflanörer en liten påminnelse om vikten av att använda sig av hållbara transportmedel.

Arrangörerna hade dragit nytta av den europeiska trafikantveckan med fokus på just hållbara transporter. Dagen var ett samarbete mellan Vimmerby kommun, Vimmerby Handel och Vimmerby Tidning och det bjöds på många spännande aktiviteter.

Redan i fjol smygstartade man samarrangemanget med att då bland annat erbjuda däcktrycksprovning. Nu spann man vidare på temat och breddade programmet. I blickfånget denna gång var el- och hybridbilar, och fyra av kommunens bilhandlare fanns på plats och visade upp fordon.Vad en elbil är kan man ju nästan lista ut av namnet. En hybridbil däremot är en typ av bil som använder flera kraftkällor, vanligtvis en vanlig bensin- eller dieselmotor ihop med elmotor och batteri för att driva den framåt.

De deltagande företagen i lördags var Engströms, Holmgrens, Nilssons Bilhall och Skobes. Och det var många personer som hade sökt sig till Stora torget i sensommarsolen för att få till sig vad stans bilhandlare har att erbjuda på området.

För den som ville färdas ännu mer miljövänligt bjöds det dessutom på gratis ponnyridning från Vimmerbyortens Ryttarförening.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!