La Plaza storsatsar för miljonbelopp

Pandemin satte några käppar i hjulet för La Plaza men nu, berättar ägaren Mike Pinar, tar man i med hårdhandskarna och storsatsar. "Det kommer att bli en kul sommar", säger han.

La Plaza satsar på både restaurangkök och fler platser utomhus. "Vi vill förlänga sommaren", säger ägaren Mike Pinar.

La Plaza satsar på både restaurangkök och fler platser utomhus. "Vi vill förlänga sommaren", säger ägaren Mike Pinar.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-11-28 20:00

Lagom till nästa sommar planerar La Plaza att glasa in uteserveringen mot torget och bygga ytterligare en servering mot Sevedegatan.

– Vi vill förlänga sommaren med maj och september. Även under sommaren kommer den inglasade serveringen skydda mot regnet. Vi hade inte uteservering fullt ut i år eftersom våra möbler fastnade i tullen och skickades för sent på grund av pandemin, säger Mike Pinar. 

Utöver fler sittplatser kommer man också att bygga ett rejält kök på nedre våningen.

– Jag har väl fegat lite på grund av pandemin men nu vill jag göra en rejäl satsning. Vi vill ha någonting nytt men jag vet inte exakt vad. Det saknas mat i stan och det är fullt på de restauranger som finns. Burgers and Beers är borta, vi vill fylla den platsen och i stället för att servera det vanliga vill vi kanske försöka ta hit ett koncept från utomlands, säger Mike Pinar. 

Vad kommer satsningen att kosta? 

– Jag räknar med att satsa en miljon ungefär. Möblerna till serveringen är ju redan köpta så det är främst köket som den prislappen gäller för.

Exakt när man kommer att börja bygga köket är inte klart men ägaren säger att han räknar med att La Plaza kommer att vara stängt för renovering under februari, mars och april. 

Utöver caféet och godisaffären i Vimmerby jobbar Mike Pinar med import och leveranser till flera kedjor. Han är också delaktig i att utveckla godis och liknande produkter. På vintern har caféet två anställda av annars fyra men till sommaren räknar ägaren med att utöka.

– På sommaren har vi alltid att göra. Vi slog rekord i år och räknar med att göra det nästa år med. Eftersom vi utvecklar hela tiden räknar vi med att omsätta mer, säger han.

undefined
Mike Pinar, som haft verksamhet i många städer, menar att det är för lite rörelse i Vimmerby. "Det som är tråkigt med Vimmerby är att man nog aldrig kommer att få ihop en kalkyl för vintern. Det är väldigt tufft och spelar ingen roll om man ens har grejer gratis när stan är död", säger han.

Det räcker inte med turisterna utan det gäller också att få ortsborna till La Plaza, vilket ägaren menar är lättare sagt än gjort.

– Det som är tråkigt med Vimmerby är att man nog aldrig kommer att få ihop en kalkyl för vintern. Det är väldigt tufft och spelar ingen roll om man ens har grejer gratis när stan är död. Jag har jobbat i mindre städer tidigare, det här är utöver det vanliga, säger Mike Pinar.  

Ägaren tror helt enkelt att det beror på att utbudet i stan är för dåligt och för utspritt.

– Det räcker att det kommer lite regn för att det ska slå ut hela stan, men det kommer att bli en kul sommar och vi gör en rejäl satsning, säger Mike Pinar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!