Mer till skolan - mindre till arvoden

Centern och kristdemokraterna vill öka på med ytterligare 1,8 miljoner till skolan. Pengarna tas främst från reservkassan oförutsedda medel. 300 000 tas från anlaget för politiska arvoden.

Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij och KD:s gruppledare Ola Gustafsson presenterar ett gemensamt budgetförslag inför beslutet i fullmäktige på måndag.

Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij och KD:s gruppledare Ola Gustafsson presenterar ett gemensamt budgetförslag inför beslutet i fullmäktige på måndag.

Foto:

Vimmerby2018-06-15 11:30

Det förslaget presenterade partierna i ett pressmeddelande på fredagsmorgonen.

– Vi ser att grundskolan behöver mer resurser för att skapa den arbetsro som elever och personal behöver nu, skriver gruppledarna Ingela Nilsson Nachtweij (C) och Ola Gustafsson (KD).

Majoritetens förslag innebär drygt tre miljoner mer till barn- och utbildningsnämnden nästa år. Det vill den borgerliga oppositionen öka på med ytterligare 1,8 miljoner när fullmäktige ska fatta beslut om budgetramarna för 2019 vid sammanträdet på måndag.

För att klara det vill centern och KD lägga 300 000 kronor mindre till politikernas arvoden. Exakt hur man ska klara den minskningen är ännu oklart. Centern har tidigare aviserat att man avser att lägga ett nytt förslag till arvoden på sammanträdet på måndag.

Resterande del av det extra tillskotet till barn- och utbildningsnämnden tar C och KD genom att minska posten oförutsedda medel från 4,9 till 3,4 miljoner.

I övrigt står C och KD bakom majoritetens förslag till budgetramar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!