Efter utmaningarna: Full fart för restaurangen

Efter en start med flera utmaningar är det nu full fart på tapasrestaurangen i Vimmerby. "Det går riktigt bra för oss. Det är inte vad jag hade förväntat mig utan mycket, mycket mer. Nu vågar jag också satsa för att jag vet att folk litar på oss och tror på oss", säger krögaren Ramon Tekbas.

"Jag har vågat att satsa på tapas här och det går hur bra som helst. Jag tror att Vimmerby behövde något nytt", säger Ramon Tekbas på Ramons Tapasbar.

"Jag har vågat att satsa på tapas här och det går hur bra som helst. Jag tror att Vimmerby behövde något nytt", säger Ramon Tekbas på Ramons Tapasbar.

Foto: Eva Harrysson, Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-12-30 07:00

Det har nu gått över ett halvår sedan restaurangen Ramons Tapasbar öppnade i Vimmerby. Utmaningarna har varit flera. En ojämn tillströmning av gäster under sommaren och ett alkoholtillstånd som dröjde och först blev beviljat månader efter starten. Men nu har restaurangen fått upp farten. 

– Det är mycket bokningar och folk är väldigt nöjda med maten. Alkoholtillståndet var avgörande. Det är just kombinationen med tapas och vin som är grejen, säger Ramon Tekbas och berättar att allt fler besöker restaurangen.

– Innan jul var det nästan fullbokat hela tiden. Folk är inte vana att bli nekade men tyvärr är det inte mycket jag kan göra när det är bokat och inte finns platser kvar.

undefined
Tapasrestaurangen i Vimmerby öppnade i slutet av maj 2023. Framåt kommer bland annat inredningen att förändras.

Att det nu går bra för restaurangen gör att det är flera satsningar på gång. Både matmässigt och strukturellt. 

– Jag har funderingar och planer på hur det ska bli bättre och bättre. Nu litar folk på oss och tror på oss. Vilket gör att vi kommer satsa vidare, bland annat på maten. Menyn kommer ändras och uppdateras med fler tapasrätter. Det blir lite fler kötträtter, mer fisk och fler ostar. Vi kommer också att göra inredningen lite mysigare. 

Det står också klart att restaurangen kommer att hållas öppen under sommaren som kommer. Något som tidigare varit osäkert, då sommarens lugna dagar och rushiga kvällar tidigare överrumplat ägaren.  

– Ja vi har bestämt oss för att köra sommaren. Vi kommer göra en storsatsning på uteservering tills dess. Vi kommer också att satsa på barn eftersom det under sommaren är mycket barnfamiljer som besöker Vimmerby. 

De kommande satsningarna berättar Ramon Tekbas även märks på personalstyrkan. 

– Vi har redan tagit in fyra personer och några som jobbar extra men kommer anställa fler till sommaren.

Vilket har varit den största utmaningen hittills?

– Största utmaningen har varit att få en fullsatt restaurang. Det lyckas vi med nu nästan alla helger. Det är jättekul. Vi hade ett mål om att lyckas här i Vimmerby och det har vi gjort hittills i alla fall. Vimmerbyborna behöver en mysig, lugn restaurang och det är det vi fortsätter att satsa på. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!