Husvagnsekipage "burnade" framför polisen

Sällskapet i ett husvagnsekipage blev aggressiva och avvisades från campingen med polishjälp. Då ska föraren ha trampat gasen i botten och gjort en "burnout" så ekipaget kastades från sida till sida bland folk som gick på vägen och mitt framför polispatrullen. Föraren nekar dock till brott.

Polisen fick på nytt stopp på husvagnsekipaget på riksväg 23 norr om Vimmerby. Där omhändertogs förarens körkort på plats. Husvagnen lämnades senare kvar utan hjul en tid.

Polisen fick på nytt stopp på husvagnsekipaget på riksväg 23 norr om Vimmerby. Där omhändertogs förarens körkort på plats. Husvagnen lämnades senare kvar utan hjul en tid.

Foto: Polisens Förundersökningsprotokoll

Vimmerby2022-10-20 06:00

Händelsen som inträffade i Vimmerby har nu lett till ett åtal vid Kalmar tingsrätt. Det är en man i dryga 20-årsåldern som åtalas för vårdslöshet i trafik och för brott mot fordonsförordningen, för att husvagnen som var kopplad till personbilen var avställd.

Polisen kallades en kväll i juli till huvudentrén till Semesterracet, där arrangören fått problem med gäster som avvisats från området. Enligt polisrapporten var både föraren och en passagerare i ekipaget, som bestod av en personbil med husvagn, så upprörda och aggressiva över avvisningen att polisen bokstavligen satte dem på plats i bilen och uppmanade dem att åka hem omedelbart.

Enligt polisen ska då föraren ha varvat upp bilen ordentligt och sen släppt bromen så att bilen slirat okontrollerat från sida till sida ett tiotal meter på vägen där det var mycket folk i rörelse.

Ekipaget försvann sen i hög fart på gamla Eksjövägen.

Polisen åkte efter och på riksväg 23 norr om Vimmerby fick man stopp på ekipaget, sedan husvagnen som börjat ryka kraftigt, kopplats bort.

Föraren nekar och menar att det var halt på platsen och att bromsen "låg på" på husvagnen. Varför husvagnen började ryka vet han inte. Han uppger också att han inte visste att vagnen var avställd eftersom den inte är hans.

Nu blir det en fråga för tingsrätten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!