Hotell Ronjas nya satsning – sex exklusiva lyxrum

Där hotell Ronja tidigare hade en minigolfbana har en byggnad med sex exklusiva hotellrum nu vuxit fram. Trots det ekonomiska läget ses det som en viktig investering inför framtiden.

Ägaren Linda Carlsson och hotellets verksamhetschef Elin Axelsson framför dörren till ett av de sprillans nya rummen.

Ägaren Linda Carlsson och hotellets verksamhetschef Elin Axelsson framför dörren till ett av de sprillans nya rummen.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2023-08-09 19:00

För inte särskilt länge sedan fanns det en minigolfbana utanför Hotell Ronja. Med tiden blev den alltmer sliten och under de sista åren den fanns kvar valde hotellet därför att inte ens ta betalt av de som ville spela. Eftersom banorna dessutom inte gav någon avkastning alls under vinterhalvåret, började ägarna fundera över andra möjligheter för ytan.

– Det var en stor yta som i princip var outnyttjad, så då började vi tänka på andra saker att hitta på där istället. Vi funderade ett tag på padel eller att utöka gymmet, men landade i att hotellrum är det som ger snabbast avkastning, säger Linda Carlsson, hotellets ägare.

undefined
Där det tidigare fanns minigolfbanor är det nu en helt ny fasad och sex nya rum.

Det var den investeringen som blev av. En ny helt ny fasad har byggts med material från Materialmännen, där Carlsson är VD, och innanför den gömmer sig sex nya hotellrum. Alla rum är inredda på samma sätt och tanken är att de ska kännas lite lyxigare än standardrummen. De har alla möbler från DUX, stora, öppna badrum med rainshower-dusch och dessutom egna ljudsystem.

– De här premiumrummen kommer att kosta ungefär 300-400 kronor mer än våra andra deluxerum per natt. Jag skulle kunna sticka ut hakan och säga att de här rummen är bland det exklusivaste vi har i Vimmerby, säger Carlsson.

undefined
I rummen finns klassiska Jetson-fåtöljer.

Bryr sig gästerna om ifall det är designmöbler i rummen eller inte?

– Det beror på vem du är. Vissa vill bara ha ett rum för att sova i, men andra ser hotellvistelsen som en upplevelse och då blir det viktigare, svarar Carlsson.

– Kvalitén på sängarna är framförallt viktig. Det är väldigt vanligt att gästerna recenserar sängarna efter sin hotellvistelse, fast det är vanligt att man tycker väldigt olika om samma säng så det kan vara svårt att göra alla nöjda, fyller verksamhetschef Elin Axelsson i.

Tanken var att rummen skulle stått klara redan till den här säsongen, men på grund av sådant som sena materialleveranser blev det framflyttat. Nu är tanken att rummen ska kunna bokas så snart som möjligt.

undefined
Rummen är byggda med material från Materialmännen, där Linda Carlsson är VD.

Under det senaste året har dessutom många av hotellets övriga rum renoverats.

Hur är tanken med att den här stora investeringen görs just nu?

– För eller senare kommer slitaget och då måste man satsa. Nu valde vi att göra det som ett helhetsgrepp för att hålla en jämn nivå på rummen. Den ganska stora summa vi investerat kommer vi att få tillbaka förr eller senare, så frågan är bara när. Det bygger lite på att vi får en bra sommar 2024.

undefined
Den här typen av öppna badrum finns i alla de nya hotellrummen. Uppskattar alla verkligen att ha det så öppet, undrar man? "Om man inte vill ha det väljer man ett annat rum helt enkelt", svarar Linda Carlsson.
Varje rum har en dusch där vattnet strilar likt regn.
Varje rum har en dusch där vattnet strilar likt regn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!