Lokala banken summerar ett bra år

Vimmerby Sparbank har summerat 2018 och kan konstatera att det blev ett år med en vinst på nästan 14 miljoner kronor.

Fr.v: Stig Bäck, ordförande Sparbanksstiftelsen Vimmerby, Claes Roos, vice ordförande Sparbanksstiftelsen Vimmerby, Carina Rydholm, VD, Vimmerby Sparbank och Staffan Leijon, ordförande Vimmerby Sparbank.

Fr.v: Stig Bäck, ordförande Sparbanksstiftelsen Vimmerby, Claes Roos, vice ordförande Sparbanksstiftelsen Vimmerby, Carina Rydholm, VD, Vimmerby Sparbank och Staffan Leijon, ordförande Vimmerby Sparbank.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-04-05 10:23

Carina Rydholm är VD för Vimmerby Sparbank och i den resultaträkning som hon presenterade på årsmötet nyligen kan man konstatera att banken har gjort en vinst på 13,7 miljoner kronor, jämfört med 14 miljoner året innan.

– Jag bedömer det som ett bra år som vi kan vara stolta över. Särskilt med tanke på rådande omständigheter med minusränta och de ökade kostnader som vi har haft i takt med de allt högre regulatoriska krav som ställs på vår verksamhet, säger Carina Rydholm.

Hur ser du på bankens roll i Vimmerby?

– Jag ser oss som en katalysator till mycket som händer i bygden. Vi vill vara med och utveckla Vimmerby och dess omnejd. Vi träffar många kunder som uppfattar oss som en lokal sparbank som de vill samarbeta med, säger Carina Rydholm.

Swedbank i Sverige har varit i blåsväder för sina affärer på sistone, men det berör inte Vimmerby Sparbank, menar Rydholm.

– Vi är en fristående lokal bank som inte har några ägarintressen i Swedbank. Vi ägs däremot till 40 procent av Swedbank, men Sparbanksstiftelsen Vimmerby är majoritetsägare med 60 procent.

På årsmötet för Vimmerby Sparbank fick Staffan Leijon förtroendet att fortsätta ett andra år som ordförande. Övriga ledamöter i styrelsen är Marie Arvidsson, vice ordförande, PerÅke Svensson, Jörn Allmandinger, Richard Eliasson, Nene Bjerström Galvan och Anna Peyron Lindström. Den sistnämnde är den enda nyvalda ledamoten och sitter på ett mandat från Swedbank.

I Sparbanksstiftelsen Vimmerby blev Stig Bäck omvald som ordförande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!