Namelle om sitt succéår: "Känns helt otroligt"

Med över en miljon streams på Spotify, nästan femhundratusen lyssnare och musik spelad i hundrasjuttiotvå länder kan Namelle, eller Elin Namnieks som hon egentligen heter, sammanfatta ett bra år.

"Jag har följt siffrorna lite under året och det jag tycker är häftigast att se är de som har mig på sin topp-tio-lista över mest spelade artister. Det är ändå fansen man vill hitta"

"Jag har följt siffrorna lite under året och det jag tycker är häftigast att se är de som har mig på sin topp-tio-lista över mest spelade artister. Det är ändå fansen man vill hitta"

Foto: Agnes Strand

Vimmerby2023-12-07 16:00

När Vimmerby Tidning ringer Namelle sitter hon i bilen i Köpenhamn, där hon är på låtskrivarcamp tillsammans med andra i branschen.

– Det känns jättekul att få möjlighet att utöka nätverket även här i Danmark, säger hon.

Fokus ligger just nu på att skriva låtar som hon själv ska framföra, så det blir mest pop på engelska. Under året som gått verkar det ha varit ett framgångsrecept, åtminstone sett till statistiken som visar hur mycket hennes musik har spelats.

Din musik har över en miljon streams på Spotify bara i år – hur är det att se att det är sexsiffrigt?

– Det känns helt otroligt, framförallt eftersom jag börjat släppa musik själv nu igen, utan något bolag som backar upp. Det känns extra häftigt att de siffrorna är fans som följt mig under åren och att det här är något jag byggt upp. Dessutom är det väldigt coolt att se att musiken spridit sig över världen, säger Namelle.

Hon berättar att hon häromdagen fått ett meddelande från en kille som hade en av hennes låtar som sin mest spelade.

– Bara i år har han lyssnat på den låten nästan femhundra gånger. Det är ju fantastiskt!

undefined
Den artist som Namelle själv lyssnat mest på under året är Elderbrook. "Han gör lite elektronisk, mörkare pop kan man säga. Den musiken är kanske lite klubbigare än min", säger hon.

Samtidigt som Namelle kan blicka tillbaka på ett bra 2023, har hon också börjat tänka framåt. Under 2024 vill hon fokusera på att spela så mycket live som möjligt och också lägga mycket krut på att skriva låtar, för att kunna nå ännu fler lyssnare.

– Jag siktar på att kunna göra en ordentlig spelning på hemmaplan i Vimmerbytrakterna i början av året. Det vore kul att kunna visa vad jag gör nuförtiden.

Vad inspireras du av just nu när du skriver musik?

– Just nu inspireras jag som vanligt av mitt kärleksliv, i och med att det går upp och ner. Jag försöker att göra väldigt dansanta låtar, för jag känner att jag vill ha mycket energi på scen och ett live-set som får publiken att dansa. Det blir mycket upptempo och texterna kan bli både glada och sorgsna.

Namelle vill också fortsätta jobba med att få in mode i sitt artisteri, och kunna applicera det på allt ifrån omslag till musikvideos och scenkläder. Därför ser hon fram emot en inplanerad resa till fashion week i Berlin i början av året.

– Jag vill kombinera mode med musik för att nå en ny nivå av uttryck och kunna förmedla låtarnas budskap ännu mer genom kläder och så.

Namelle satsar mycket på att kombinera musik och mode, för att nå en ny nivå av uttryck.
Namelle satsar mycket på att kombinera musik och mode, för att nå en ny nivå av uttryck.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!