Astrid Lindgrens Vimmerby AB förstärker styrelsen

Tina Resch, vice vd på nöjesparken Liseberg, går in som styrelseledamot för Astrid Lindgrens Vimmerby AB. "Jag är stolt och hedrad", säger Resch till Vimmerby Tidning.

"Vi i hela familjen älskar verkligen den parken och har ett stort hjärta där" Tina Resch, vice vd för Lisebergs-koncernen, som nu går in i styrelsen för Astrid Lindgrens Vimmerby AB.

"Vi i hela familjen älskar verkligen den parken och har ett stort hjärta där" Tina Resch, vice vd för Lisebergs-koncernen, som nu går in i styrelsen för Astrid Lindgrens Vimmerby AB.

Foto: Pressbild

Vimmerby2023-12-06 20:00

För knappt två månader sedan rekryterade Astrid Lindgrens Vimmerby AB, som driver besöksmålen Astrid Lindgrens Värld och Näs, den före detta centerledaren och näringsministern Annie Lööf till styrelsen och nu kommer beskedet att man förstärker ytterligare. 

Tina Resch har haft ett flertal chefsbefattningar inom Lisebergs-koncernen och blev vice vd 2017.

– Både Astrid Lindgrens verk och konceptet att inkludera sagan i upplevelsen är fantastiska och jag är stolt och hedrad över att ha fått frågan. Rent professionellt hoppas jag att jag kommer kunna bidra med de erfarenheter, både bra och dåliga, som jag samlat på mig under mina år i branschen, säger Tina Resch till Vimmerby Tidning.

Vad tror du konkret att du kan bidra med i styrelsen? 

– Kunskap om allt från camping till flöden, gästupplevelse och parkdrift. Det som också är gemensamt i mina uppdrag är den turistekonomiska effekten, som både Liseberg och Astrid Lindgrens värld har, med att locka turister till städerna och vara en motor för besöksnäringen i bygden. Det är ett häftigt fenomen som man får ta med stor respekt och stor allvar eftersom det påverkar så mycket.

Hur ser din egen relation till temaparken ut?

– Nu är mina barn 16 och 20 år men de har varit där sedan de var små, det har varit en tradition. Min äldsta hade en period där hon trodde att hon var Pippi Långstrump och jag och min man fick vara Tommy och Annika. Vi i hela familjen älskar verkligen den parken och har ett stort hjärta där, och då har vi varit i många parker genom åren.

undefined
Antalet gäster i parken under maj–september ökade med 5 procent, det vill säga 20 000 gäster, jämfört med föregående år. Intäktsmässigt kunde man samtidigt redovisa ett lyft på 11 procent, motsvarande 27 miljoner kronor.

Astrid Lindgrens världs vd Jocke Johansson ser positivt på att en person med så stor erfarenhet ansluter till styrelsen.

– Jag känner en stor glädje över det, att få ytterligare en väldigt rutinerad person i organisationen känns såklart jättebra. Hon kommer att bidra mycket med sin branscherfarenhet, det är absolut nummer ett, både som ansvarig inom boendeanläggningar men också erfarenhet kopplad till upplevelser i form av nöjespark, säger han till Vimmerby Tidning.

undefined
"Hon kommer att bidra mycket med sin branscherfarenhet, det är absolut nummer ett", säger vd:n Jocke Johansson om styrelsens senaste värvning.

Även Nils Nyman, styrelseordförande i Astrid Lindgrens Vimmerby AB, gläds över förstärkningen.

– Vi har nu en mycket bred laguppställning, vilket är viktigt då visionen fortsatt är att utveckla befintliga verksamheter men också komplettera med konferenser och möten för att stärka upp vårt erbjudande av året-runt-verksamhet, säger Nils Nyman i ett pressmeddelande.

undefined
Nils Nyman, styrelseordförande i Astrid Lindgrens Vimmerby AB, är positiv till förstärkningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!