Leif och Billy fick Kristallenpris

Det blev en statyett till Leif och Billy med Tunabördige Alfred Svensson i en av de bärande rollerna vid kvällens Kristallengala. Hultsfredsbördiga Denise Carlford tog också emot en statyett.

Klas Eriksson och Alfred Svensson som Leif och Billy

Klas Eriksson och Alfred Svensson som Leif och Billy

Foto: Magnus Tosser

Vimmerby2023-08-28 21:38

Det kunde ha blivit en "tung" kväll för Alfred Svensson...

Han, och tv-serien "Leif Billy" var nominerade till inte mindre än tre kristallpriser när den svenska tv-branschen firade och prisade årets bästa prestationer. Han kunde alltså ha fått burit hem inte mindre än tre statyetter om allt gått vägen.

Leif och Billy var nominerade i klasserna "komedi och humor" och "Tittarnas favoritprogram". 

Dessutom var Alfred Svensson nominerad i klassen Årets TV-personlighet för hans medverkan i "The Journey - 15 dagar i Nepal".

Det blev seger i humorklassen. I klassen Årets TV-personlighet vann Benjamin Ingrosso. I klassen "Tittarnas favoritprogram" gick segern istället till Spökjakt.

Ytterligare en person med rötterna i våra trakter fick gå upp på scenen för att ta emot ett pris. Denise Carlford tog i rollen som producent emot pris för årets bästa barnproduktion för julkalendern Kronprinsen som försvann.

– Så himla roligt. Vi har jobbat som galningar hela gänget. Det här är verkligen kollektiv vinst, sade hon i en intervju.

undefined
Denise Carlford vid ett besök i Hultsfred,
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!