Lämnar - efter 47 år som ordförande

I 47 år av Södra Vi IF:s 95-åriga historia har Håkan Danielsson innehaft ordförandeposten. Nu lämnar han med ålderns rätt och firar dessutom sin 75-årsdag på tisdagen.

Håkan Danielsson har lämnat posten som ordförande i Södra Vi IF som han haft i 47 av föreningens 95-åriga historia.

Håkan Danielsson har lämnat posten som ordförande i Södra Vi IF som han haft i 47 av föreningens 95-åriga historia.

Foto: Arkiv

Vimmerby2020-04-27 14:00

Håkan Danielsson är född och uppvuxen i Södra Vi och kom tidigt i kontakt med ortens idrottsförening. Först som aktiv fotbolls- och bandyspelare, men det är vid sidan av planen han satt störst avtryck.

– Jag blev tillfrågad att blir ordförande för Södra Vi IF 1973 och såg det som en stimulans att få möjligheten att jobba på ett högre plan, säger Håkan Danielsson.

I det civila hade Håkan från början ambitioner att bli arkitekt, men blev så småningom säljare inom byggnadsindustrin. 1978 tog karriären en vändning då han började som idrottskonsulent på riksidrottsförbundet.

– Idrotten och föreningslivet tog över mer och mer. 1986 blev jag vald till ordförande i Smålands fotbollsförbund och hade posten fram till 2016. Mellan 1992 och 2000 var jag dessutom styrelseledamot i Svenska fotbollsförbundet.

Har det alltid varit självklart för dig att anta förtroendeuppdrag?

– Jag såg det som en ära och möjlighet att bli tillfrågad. Det har dessutom varit utvecklande för mig personligen och jag tror även att Södra Vi IF haft nytta av att jag har skaffat mig erfarenhet i sådana sammanhang.

Vad är ditt starkaste minne från tiden på Svenska fotbollsförbundet?

– Det var när jag fick möjligheten att följa VM 1994 på plats i USA. Det var starten på en riktigt bra era för svensk fotboll, säger Håkan Danielsson som för övrigt firar sin 75-årsdag på tisdagen.

– Det blir under enklare former med de närmaste hemma i trädgården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!