Kvinna döms för olaglig hotellverksamhet

I ett halvår drev kvinnan en olaglig hotellverksamhet i centrala Vimmerby. Nu döms hon mot sitt nekande till dagsböter för brott mot lagen om hotell- och pensionatrörelse.

Kalmar tingsrätt dömer en kvinna i 45-årsåldern för brott mot lagen om hotell- och pensionatrörelse sen  hon drivit en rörelse utan tillstånd i Vimmerby under ett halvår.

Kalmar tingsrätt dömer en kvinna i 45-årsåldern för brott mot lagen om hotell- och pensionatrörelse sen hon drivit en rörelse utan tillstånd i Vimmerby under ett halvår.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Vimmerby2023-06-05 11:52

Kvinnan är i 45-årsåldern och bosatt på annan ort. Sen sommaren i fjol och fram till januari i år drev hon en hotell- och pensionatrörelse i Vimmerby bestående av mer än fem rum och nio bäddar utan tillstånd.

Kvinnan har tidigare sagt i en kommentar till Vimmerby Tidning att hon anser att verksamheten varit så liten att den inte behövde tillstånd.

 I tingsrätten uppgav hon att hon aldrig haft över nio gäster samtidigt i fastigheten som familjen köpte för att ha som sommarboende, men där hon också hyrt ut rum när familjen inte varit där. 

Tingsrätten anser att hon gjort sig skyldig till brott och dömer henne till 50 dagsböter à 90 kronor, det vill säga 4 500 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!