Körde rattfull - krockade med lyktstolpe

SOS larmades under natten mot fredag om en trafikolycka i Vimmerby.

Räddningstjänsten larmades om trafikolyckan under natten mot fredag.

Räddningstjänsten larmades om trafikolyckan under natten mot fredag.

Foto: Lotta Willsäter

Vimmerby2020-10-30 00:27

Strax innan midnatt på natten mellan torsdag och fredag larmades SOS om en trafikolycka på Storgatan i Vimmerby. En personbil hade där, utav oklar anledning, kolliderat med en lyktstolpe. 

Tre personer befann sig i den drabbade bilen men enligt SOS alarm hade de alla kunnat ta sig ut från bilen för egen hand. Räddningstjänsten kunde rapportera att en person fick följa med ambulans till sjukhus. Från sjukhuset bekräftades senare att man tagit emot en man i 25-årsåldern med lindriga skador, och att vederbörande fortfarande var inlagd på fredagen.

Föraren ska ha varit en man i 20-årsåldern.

– Föraren misstänktes vara påverkad och det kunde vi konstatera sedan att så var fallet. Han misstänks nu för grovt rattfylleri, säger Anders Olsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Polisen meddelade på morgonen att mannen hade alkoholhalt på över en promille. Förutom grovt rattfylleri är mannen också misstänkt för vållande till kroppsskada.

Då lyktstolpen skadades i olyckan orsakades även ett strömavbrott i området vid olycksplatsen. Personal var på plats under natten för att få igång elektriciteten igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!