KLART: Vimmerbyföretaget bokar tomter på Krönsmon

Vimmerbyföretaget Autolack Industrilackering AB skriver avtal med kommunen om två tomter på Krönsmon. Kommunstyrelsen ställde sig enigt bakom avtalen på tisdagen.

Stephan Petersson är vd för Autolack Industrilackering  som nu reserverar två tomter på Krönsmon för framtida expansion. Företaget har fått erbjudande att flytta till en annan kommun. "Vi har medarbetarna här och utan dem är man ju inget" säger han.

Stephan Petersson är vd för Autolack Industrilackering som nu reserverar två tomter på Krönsmon för framtida expansion. Företaget har fått erbjudande att flytta till en annan kommun. "Vi har medarbetarna här och utan dem är man ju inget" säger han.

Foto: Charlotte Madestam

Vimmerby2020-12-15 16:07

– Vi är lite trångbodda och har svårt att växa på ett bra sätt här där vi finns nu. Vi vill bygga en fabrik mitt i området med utlastning åt ena hållet och ett kontor framåt för att sen ha möjlighet att växa ytterligare, kommer vi bara till skott kan vi nog växa till det dubbla mot i dag, säger Stephan Petersson vd för Autolack Industrilackering AB.

När en byggnation kan bli aktuell är i dag svårt att säga. Osäkerheten på grund av coronaläget är den främsta anledningen.

– Vi hade egentligen velat vara igång till våren, men corona gör allt ovisst. Men vi har bra kunder och vi målar bland annat delar till  lyxkryssare åt ett tyskt varv och många lokala och regionala företag, säger han.

Som vi berättade för snart två veckor sedan har kommunen klart med en intressent för ytterligare två tomter på Krönsmon. Det är alltså Autolack Industrilackering AB med ett 15-tal anställda i Vimmerby som nu tecknet optionsavtal med kommunen för tomterna Lyftkranen 3 och Lyftkranen 4 som är på cirka 10 000 kvadratmeter styck.

Enligt utvecklingschefen Thomas Svärd har dialogen mellan kommunen och Autolack pågått i ungefär ett år.

– Det är extra roligt att kunna ge ett lokalt företag som vill växa den möjligheten i lugn och ro. Det tar sin tid att komma fram med ett sånt projekt, säger han.

Uppgörelsen med Autolack innebär att sju tomter nu är tingade, inklusive en som är såld. 

I och med Autolacks optionsavtal på två tomter är nu 35 procent av Krönsmon reserverad eller såld. Än har dock ingen börjat bygga på området.
I och med Autolacks optionsavtal på två tomter är nu 35 procent av Krönsmon reserverad eller såld. Än har dock ingen börjat bygga på området.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!