Bostons nya koncept framgångsrikt: ”Det är win-win”

Boston Clothing skulle slå igen – men ägarna ändrade sig och valde att nysatsa. "Det har funkat jättebra", säger Kim Wickström.

Kim och Jimmi Wickström trivs med det nya upplägget, som innebär att de fått mer tid över och kan jobba med annat också.

Kim och Jimmi Wickström trivs med det nya upplägget, som innebär att de fått mer tid över och kan jobba med annat också.

Foto: Josefine Antonsson

Vimmerby2021-12-25 17:00

I våras kom beskedet att modebutiken Boston Clothing i Vimmerby skulle avvecklas. Men när ingen ville ta över lokalen eller butiken tänkte ägarna om – och bestämde sig i stället för att satsa på ett helt nytt koncept.

Första september slog de upp portarna till Boston Weekend Store, som är både en fysisk butik och en nätbutik.

– Vi ville fortsätta driva butiken men ändå ha tid över till annat. Så vi har satsat på mindre men bättre öppettider. Under hösten har vi haft öppet 14 till 19 onsdag till lördag och hoppas ha kunna öppet ytterligare någon timme på kvällarna längre fram, säger Kim Wickström, som äger butiken tillsammans med Jimmi Wickström och Natalie Skarhed Frisk.

Utöver att ändra öppettiderna har ägarna också valt att fokusera på enbart herrkläder och skor och satsa mer på webbförsäljning.

– Det går framåt med webbshopen, den blir bättre och bättre. Och det är inte bara Vimmerbybor som handlar, i går skickade vi till exempel till Huddinge. Jag tror att den lokala handeln kommer att behöva bredda sig och finnas även på webben framöver, säger Kim Wickström.

undefined
"Vi har fått mycket positiv respons på nya konceptet även om kunderna hade lite svårt att vänja sig vid de nya öppettiderna i början", säger Kim Wickström.

Hur har satsningen på den nya butiken tagits emot?
– På ett bra sätt. Från början var det lite svårt för kunderna att vänja sig vid de nya öppettiderna, det var många som var här och ryckte i dörrarna på måndagar och tisdagar. Men nu har folk anpassat sig. Responsen har varit jättepositiv, många tycker att det är kul att vi fortsätter vara ett ställe dit man kan komma och bara prata och ha en trevlig stund. Det tycker jag är fint, att folk tycker om att vara här.

Även på det privata planet tycker Kim Wickström att det fungerat bra. Tanken med att driva butik på detta sätt har varit att få tid att jobba med annat också, vilket han och de andra ägarna kunnat göra.
–Jag har jobbat på Träningshuset som instruktör och tyckt att det varit jättekul. Det är något jag brinner för, att få möta människor i det sammanhanget också. Jimmi har jobbat på Vimarskolan och stormtrivts. Så det är win-win. Men det har varit väldigt mycket jobb för oss alla. 

Hur tänker ni om framtiden?
– Vi håller oss till herrkläder och skor även framöver och kommer att fortsätta med samma öppettider nästa år. Det känns fantastiskt kul att få fortsätta. Jag tror verkligen på handeln i Vimmerby och att det kommer att hända mycket bra här framöver. Den resan vill vi vara med på. 

undefined
Boston Weekend Store finns kvar i samma lokaler som förut, men satsar enbart på herrkläder och skor och har inte längre någon försäljning i källarvåningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!