"Känns bra att kunna säga; det gick"

När hudterapeuten Aina Wiger för två år sedan startade upp sitt företag i nya hemstaden, fick hon höra att det skulle bli svårt i en liten stad som Vimmerby. "Nu känns det bra att kunna säga att det visst gick".

Aina Wigers hudvårdsföretag har på två år vuxit ur sina gamla lokaler. Med tre anställda samt ytterligare två inhyrda verksamheter behövde företaget större plats.

Aina Wigers hudvårdsföretag har på två år vuxit ur sina gamla lokaler. Med tre anställda samt ytterligare två inhyrda verksamheter behövde företaget större plats.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby2018-09-01 08:00

Ut mot Norrtullsgatan hänger papper för fönstren och lukten av nymålat slår emot en när man kliver innanför dörren. Lokalen pågår just nu en helrenovering för att anpassas för Hudvårdskompaniets nya verksamhet. De 140 kvadratmetrarna ska fördelas på fyra behandlingsrum, kontor och butiksyta.

– Jag vill att man ska få känslan av ombonat, mysigt och lite lyxigt när man kliver in. Men inte för lyxigt, det ska vara välkomnande.

Aina Wiger visar runt i den ännu tomma lokalen som beräknas stå klar för inflyttning till oktober. Här ska då totalt sex personer arbeta, varav fyra tillhör Hudvårdskompaniet.

– Sedan har jag två som kommer hyra in sig– en medicinsk fotvårdare från Silverdalen och en massör från Målilla.

För drygt två år sedan startade Aina Wiger, då nyinflyttad till Vimmerby, sitt företag på Sevedegatan.

– Då tänkte jag bara "hoppas jag har två kunder om dagen". Och sedan gick det över förväntan mycket bättre, säger Aina Wiger.

Innan hon tog steget och öppnade företaget hade Aina jobbat som hudterapeut i tio år. Att jobba med något annat var aldrig på kartan, menar hon.

– Jag älskar mitt jobb och det tror jag är viktigt för att man ska orka.

Ganska kort efter öppnandet anställde Aina en person på deltid och efter ett år anställde hon sin första på heltid. I dag är de fyra anställda i företaget.

– Jag hade aldrig trott att jag skulle vara arbetsgivare åt flera personer. Men jag har haft tur och mina anställda är så duktiga, vi är ett bra team.

Men en period i början beskriver Aina Wiger som tuff då hon märkte av svårigheter att hitta kompetens.

– Det var tufft i början att få tag på hudterapeuter och det var några tunga månader när jag var tvungen att ha upp till fyra månaders väntetider på behandlingar. Folk trodde kanske inte då att jag jobbade tillräckligt men jag jobbade tolv timmar om dagen, det var tufft.

Att vara företagare i en mindre stad tror hon har flera fördelar.

– När jag öppnade kom andra butiker med blommor och välkomnade mig. Alla är måna om varandra här och så hade det nog inte varit om jag hade öppnat en butik i Stockholm.

Hur ser du på utvecklingen av ditt företag under de här åren?

– Jag trodde aldrig att det skulle växa så här, det är knappt så man tror det är sant. När jag skulle starta fick jag höra att det här aldrig skulle gå i lilla Vimmerby. Nu känns det kul att kunna säga "Fasen, det gick visst".

Om drygt en månad flyttar Aina Wiger sitt företag Hudvårdskompaniet till en tre gånger så stor lokal. "Det här har alltid varit min drömlokal".
Om drygt en månad flyttar Aina Wiger sitt företag Hudvårdskompaniet till en tre gånger så stor lokal. "Det här har alltid varit min drömlokal".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!