Kulturskolan i Vimmerby breddar sitt utbud

Kulturskolans nysatsning ska reda ut det mystiska förhållandet mellan tid, bländare och skärpedjup. Nu breddar skolan sitt utbud med en fotoutbildning.

"Det handlar om att lära sig behärska systemkameran" säger läraren Josefin Antonsson som planerar att komma igång med Kulturskolans fotokurser.

"Det handlar om att lära sig behärska systemkameran" säger läraren Josefin Antonsson som planerar att komma igång med Kulturskolans fotokurser.

Foto: Privat

Vimmerby2021-01-27 10:00

Satsningen vänder sig till elever från 13 år och uppåt, och målsättningen för kulturskolan är att dra igång utbildningen nästa vecka.

– Eftersom tiderna är som de är så vet vi inte riktigt hur stort intresset är, säger läraren Josefin Antonsson.

Sedan tidigare har Kulturskolan i Vimmerby ett omfattande arbete med film och det är ju på sitt vis närbesläktat, då båda handlar om att berätta med bild.

– Det känns riktigt roligt att starta den här kursen, säger Josefin Antonsson som tillsammans med Jacob Meijer kommer att hålla i utbildningen.

– Jag tror att det finns ett intresse bland eleverna.

Det har väl aldrig tagits så mycket bilder som nu, och var och varannan människa går omkring med en kompetent kamera i byxfickan. Men med den här utbildning vill man lära ut lite mer seriös fotografi. Det handlar om att ta kontrollen och lära sig hantera en systemkamera med allt vad det betyder av exponeringstid, bländare, skärpedjup och hur allt hänger ihop.

– Vi vill också att eleverna ska få prova lite olika former av fotografi, allt från porträtt till landskap, dokumentärt och till det rent konstnärliga. Det kommer också att handla en del om bildredigering och komposition, för att få till ännu bättre bilder, , säger Josefin Antonsson.

Fram på vårkanten har Kulturskolan också planer för att dra igång en fotokurs för vuxna.

– Det blir en kortkurs, säger Josefin Antonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!