Jobbar vidare för ny förskola

Kommunstyrelsen går nu vidare för att få fram en ritning på en ny förskola med tio avdelningar i VOK-skogen så fort som möjligt.

Kommunalråden Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S) håller fast vid projekteringen av en ny förskola på skjutbaneomrpdet i VOK-skogen och tottar också på en ny skola och ytterligare en förskola på sikt.

Kommunalråden Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S) håller fast vid projekteringen av en ny förskola på skjutbaneomrpdet i VOK-skogen och tottar också på en ny skola och ytterligare en förskola på sikt.

Foto: Jimmy Karlssson

Vimmerby2018-09-05 16:00

– Uppdraget ligger fast att projektera för en ny förskola med tio avdelningar. Nu är det dags att ta fram ett förslag för hur den ska vara så vi kan gå vidare, säger Tomas Peterson (M) sedan kommunstyrelsen fått en återkoppling från samhällsbyggnadschefen Miklos Hathazi under tisdagens kommunstyrelse.

Oppositionen har lyft frågan i valrörelsen och anser att kommunen inte ska bygga en stor förskola med tio avdelningar, utan två mindre och att ingen av dem ska byggas på gamla skjutbaneområdet i VOK-skogen.

Majoriteten håller fast vid sin linje och avfärdar Nybble som ett alternativ.

– Det finns inga signaler om att Aleris skulle dra sig ur, och även om den tomten skulle bli tillgänglig nästa sommar är det för sent. Förskolan skulle varit byggd igår, säger Tomas Peterson.

Barn- och utbildningsnämnden ska tillsammans med fastighetsavdelningen ta fram en ritning för förskolan. Kommunstyrelsen vill också att en koppling görs till framtidsplaner för skolan i Vimmerby, en utredning som utbildningsförvaltningen redan jobbar med.

– Ska vi ha en ny skola eller ska vi satsa på AL-skolan där vi i dag har "röd flagg" för arbetsmiljön? säger han.

Helen Nilsson (S) pekar på att en ny förskola med tio avdelningar snart behöver kompletteras med ytterligare en ny förskola.

– Vi har åtta avdelningar på tillfälliga lösningar i dag. När de är på den nya är det två avdelningar kvar och vi har 21 barn i kö. Så när den nya är byggd är det dags att börja tänka på nästa förskola, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!