Jätteprojektet i Vimmerby snart i hamn

I höstas satte Michael Eklund spaden i marken på Östra Ceos. Nu är snart hans omfattande projekt med att bygga ett företagshotell i hamn. ”Att det skulle bli två padelbanor här inne var kanske inte något man räknade med då”, skrattar han.

Padelhallen börjar ta form. Kontor, omklädningsrum och VIP-läktare är på plats. Nästa vecka börjar de båda banorna monteras.

Padelhallen börjar ta form. Kontor, omklädningsrum och VIP-läktare är på plats. Nästa vecka börjar de båda banorna monteras.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-03-19 19:00

De 144 kvadratmeter stora industrilokalerna ska stå klara inom en snar framtid. Padelhallen börjar ta form och nästa vecka börjar de båda banorna monteras. En större industrilokal på cirka 450 kvadratmeter på bottenvåningen väntar han med tills rätt intressent dyker upp. De åtta kontoren på övervåningen håller på att färdigställas och kontrakt med den första hyresgästen är tecknat.

Byggnationen av Eklunds Företagscenter på området Östra Ceos i Vimmerby är med andra ord bara månader bort från att vara helt klart, och intresset bland hyresgäster är stort, menar han.

– Vi har flera förfrågningar varje vecka. Det känns väldigt inspirerande nu när det börjar närma sig, säger Michael Eklund.

– Att vi fick hit padelbanorna var jättekul. Det ger mer uppmärksamhet för lokalen och ett konstant flöde av folk.

När räknar du med att hela byggnaden är fylld?

– Jag hoppas att den är det till hösten, säger Michael Eklund.

Totalt omfattar tomten som Eklunds Företagscenter köpte drygt 11 500 kvadratmeter, och fortfarande finns plats över till annat, utöver företagshotellet.

– Vi har fått lite förfrågningar och fört en del diskussioner, men än vet jag inte, säger han.

Först att teckna kontrakt på ett av kontoren på övervåningen var Nicklas Einarsson, som jobbar på TVH Nordic AB. Företaget, som i huvudsak säljer delar och reservdelar till återförsäljare av truckar och liftar i Sverige och är dotterbolag till det belgiska jätteföretaget TVH, har sitt huvudkontor i Ed i Dalsland. Som utesäljare med ansvar för södra Sverige och Danmark har Nicklas, sedan han började för snart ett år sedan, haft hemmet i Vimmerby som utgångspunkt.

– Vi har letat kontor i Vimmerby en tid och haft några krokar ute men inte hittat något som passar oss. Det här kommer bli perfekt, lite av en all-inclusive-lösning, menar Nicklas Einarsson, som hoppas på att kunna flytta in innan sommaren.

– För mig, som kanske jobbar 20 procent på kontoret och 80 procent ute, blir det grymt. Jag har tillgång till allting och här finns folk som kan ta emot leveranser även om inte jag är här. Sedan ska det bli kul att ha folk runt omkring sig, som man förhoppningsvis kan utbyta erfarenheter med – även om vi inte jobbar i samma bransch, säger Nicklas Einarsson.

Här, på övervåningen, ska snart åtta kontorslokaler stå färdiga. Två av dem är redan uthyrda.
Här, på övervåningen, ska snart åtta kontorslokaler stå färdiga. Två av dem är redan uthyrda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!