Kommunens farthinder får kritik av ALV

Vimmerby kommuns projekt "Rätt fart i staden" har stött på patrull på vissa håll. Jocke Johansson, vd på Astrid Lindgrens Värld tycker sig sakna logik i det hela.

Jocke Johansson säger att han saknar logik kring vägbygget på Lundgatan som nu smalnas av.

Jocke Johansson säger att han saknar logik kring vägbygget på Lundgatan som nu smalnas av.

Foto: Markus Danielsson

Vimmerby2022-05-27 20:00

En del i det kommunala trafikprojektet handlar om att Lundgatan i Vimmerby sedan en tid tillbaka har smalnat av.

Åtgärden på den hårt trafikerade Lundgatan möter nu skarp kritik. Jocke Johansson som driver närliggande turistmagneten Astrid Lindgrens Värld, säger sig inte ha någon som helst förståelse för att smalna av Lundgatan på det här sättet.
– Jag ser inte logiken i det hela. Inte någonstans, säger han när Vimmerby Tidning träffar honom vid det kritiserade trafikhindret.

undefined
Jocke Johansson säger att han saknar logik kring vägbygget på Lundgatan som nu smalnas av.

I en artikel i Vimmerby Tidning den 13 maj berättade kommunens trafikingenjör, Maria Åkerö, vägbanan har gjorts smalare så att bara ett fordon åt gången kan passera förbi det nya trafikhindret. Det är övergångsställen som blir till gångpassager som ska göra det säkrare för oskyddade trafikanter att korsa Lundgatan, mellan Oxelgatan och Seniorgatan.

Jocke Johansson flaggar nu för att det kan uppstå trafikstockningsproblem på platsen längre fram under den stundande sommaren.
– En bra dag i juli dubblas antalet invånare i kommunen i och med alla besökare till parken. Då känns det ju inte helt optimalt med den här lösningen, säger han.
 

Vimmerby kommun har också meddelat att hastigheten på Lundgatan kommer att höjas från 50 till 60 kilometer i timmen i ett senare skede.
– Det låter ju inte heller speciellt logiskt, säger Johansson.
Vimmerby Tidning har sökt Maria Åkerö för en kommentar.

undefined
Markering för Lundgatans bilister
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!