Idrottsprofilen - ett lyft för gymnasieelever

Åtta elever i årskurs ett på Vimmerby Gymnasium har sedan höstterminens start valt idrottsprofil med inriktning innebandy.

Alexander Pettersson är assisterande tränare i Vimmerby IBK till vardags och håller i innebandylektionerna.

Alexander Pettersson är assisterande tränare i Vimmerby IBK till vardags och håller i innebandylektionerna.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-10-11 20:00

Vimmerby Gymnasium har sedan ett par år tillbaka givit elever möjlighet att läsa utökade program med inriktning på Ishockey, fotboll, dans och kreativt skrivande. Det här läsåret har även innebandy tillkommit som valmöjlighet.

Hugo Samuelsson är en av eleverna som tagit chansen.

– Jag valde att inte söka ett renodlat gymnasium på annan ort eftersom jag inte ville flytta från stan. Därför var det bra tajming att den här valmöjligheten dök upp. Jag tycker det är utvecklande att få finslipa på detaljer individuellt på de här träningarna, säger han.

Nelly Passmark är en annan av de åtta eleverna i årskurs ett som valt att träna innebandy på skoltid.

– Jag gillar verkligen sporten och ser de extra träningarna som en möjlighet att förbättra mig i och med att mycket av träningen är individuellt anpassad, säger hon.

Idrottsprofilen är ett samarbete mellan skolan och föreningar. Vimmerby IBK ansvarar för innebandyn där assisterande tränaren Alexander Pettersson har hand om lektionerna tillsammans med Patrik Karlsson.

– Eleverna har själva efterfrågat möjligheten att välja innebandy på idrottsprofilen. Vi har åtta spelare i årskurs ett med både killar och tjejer som är ambitiösa och vill ta den här chansen att utvecklas. Den här årskursen är det en lektion i veckan som gäller, men det ökar till två i årskurs två och tre i årskurs tre. Förutom träningen ingår även en del teori i form av träningslära och kostlära framöver, säger Alexander Pettersson.

Hugo Samuelsson är en av eleverna på Vimmerby Gymnasium som har valt Idrottsprofil innebandy.
Hugo Samuelsson är en av eleverna på Vimmerby Gymnasium som har valt Idrottsprofil innebandy.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!