Hotellägare satsar: "Jag har fastnat för sporten"

Hotell Ronja breddar sin verksamhet genom att satsa på två populära träningsformer. En helt ny anläggning för padel byggs och Body Gym&Relax utökar sina lokaler.

Linda Carlsson har ansökt om bygglov för en padelanläggning på Videslättshagen. Om allt klaffar hoppas hon att allt ska stå klart i april.

Linda Carlsson har ansökt om bygglov för en padelanläggning på Videslättshagen. Om allt klaffar hoppas hon att allt ska stå klart i april.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-10-26 09:01

Planen på satsningen fanns redan i början på året, men coronapandemin kom i vägen. Nu har dock Hotell Ronjas ägare Linda Carlsson bestämt sig för att köra. Satsningen omfattar två nya padelbanor samt en lokal för crossfit-träning. 

Crossfitlokalen kommer vara belägen på Hotell Ronja.

– Vi tar tomma lokaler i anspråk som ligger vägg i vägg med Body Gym&Relax. Verksamheten firar fem år i år och det här är en satsning för att utöka den ytterligare, säger Linda Carlsson som personligen brinner extra för padelanläggningen.

– Jag har själv liksom många andra fastnat rejält för sporten padel. Det kommer att bli både en dubbel samt en singelbana. Just singelbanan där man spelar en mot en hoppas jag blir ett lyft då jag upplever att det ibland kan vara problem att få ihop fyra spelare till en dubbelmatch säger Linda Carlsson.

Padelbanorna har hon valt att förlägga i anslutning till sitt hem på Videslättshagen utanför Vimmerby. De ska stå klara i april och är en satsning på över en miljon kronor.

– Orsaken till det är att jag vill komma åt närheten till naturen. Jag har själv spelat på flera anläggningar utomhus i sommar och har uppskattat det inslaget. 

undefined
Linda Carlsson har fastnat för sporten padel och kommer bygga två nya banor som ska stå klara i april.

Begränsas inte längden på säsongen av att det inte blir en regelrätt hall?

– Den konstruktion jag har tänkt mig innebär ett heltäckande tak över banorna samt att banorna byggs ned något i marken och får ytterligare skydd mot väder och vind. Dessutom kan vi ha en takhöjd på upp till tio meter. Vintertid kan det bli knepigt, men säsongen blir ändå bra mycket längre jämfört med en traditionell utomhusbana, säger Linda Carlsson som även ser anläggningen som ett komplement till hotellverksamheten på Ronja.

– Jag ser ett ökat intresse bland våra konferenskunder för olika former av event. Padel passar bra in där med vår tidigare verksamhet på Body Gym&Relax också, säger hon.

Hur ser du på konkurrensen med de padelbanor som finns i området redan?

– Jag har haft en dialog med Mathias Westerling och Niclas Samuelsson som driver Padelfour i Vimmerby och ser snarare vår anläggning som ett komplement. Intresset är så stort att det är svårt att få tag på tider, säger Linda Carlsson.

Padelfour har sedan tidigare planer på att bygga ut sin anläggning från två till sex banor.

– Den planen står fast, säger Mathias Westerling.

På Videslättshagen ska de nya padelbanorna anläggas.
På Videslättshagen ska de nya padelbanorna anläggas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!