Hon släpper singel - om att vara singel

Nu släpper artisten och låtskrivaren Elin Namnieks singel – om hur det är att vara singel. Dessutom har hon skrivit musik till andra artister. ”Kan inte riktigt avslöja vem, än. Men det är spikat”.

Elin Namnieks har haft en produktiv låtskrivarperiod sedan hon började på utbildningen i Örnsköldsvik. På fredag släpps en ny singel , "Do'nt tell me what to do".

Elin Namnieks har haft en produktiv låtskrivarperiod sedan hon började på utbildningen i Örnsköldsvik. På fredag släpps en ny singel , "Do'nt tell me what to do".

Foto: Sebastian Ekberg

Vimmerby2020-04-27 21:00

Locknevitjejen Elin Namnieks, med artistnamnet Namelle har haft ett kreativt halvår sedan hon började på låtskrivarutbildningen med internationell inriktning på Musikmakarna i Örnsköldsvik.

Och att bygga egen låtbank är en väg ur coronakrisen, som går hårt även åt musikbranschen.

– Jag hade en hel del spelningar i april och räknade med att vara ute och spela hela sommaren, nu är ju allt inställt och framflyttat. Man får jobba med andra kreativa lösningar på distans, och ägna mer tid åt att skapa låtar, så man är förberedd när man får spela live igen.

På fredag släpper hon en ny singel, ”Don’t tell me what to do”, som handlar om hur trött man kan bli på när andra har synpunkter på vad man kan göra för att hitta någon i sitt liv.

Hämtat ur egna erfarenheter?

– Som låtskrivare försöker man alltid använda sig av tankarna som snurrar i huvudet, och ja, jag är nog den i min bekantskapskrets som varit singel mest och oftast. Men jag hoppas och tror att man kan relatera till den här låten även om man inte är singel. 

Singelsläppet livestreamas på fredag och Elin Namnieks berättar att det kommer att bli fler releaser under året.

– Jag har flera låtar på gång och har även skrivit musik till andra artister, det är ju en av de möjligheter vi har här på utbildningen.

Kan du avslöja mer?

– Inte just nu, men det är spikat och klart med en artist. Men datum är inte bokat än, så jag får återkomma om det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!