Hon prisas som kvinnlig företagare

En överraskad Louise Grindell på Sjundekvills Gård i Storebro fick igår mottaga Årets kvinnliga företagarpris i Vimmerby kommun.

Lars Sandberg och Dennis Lindström uppvaktade Louise Grindell med ett Företagarpris.

Lars Sandberg och Dennis Lindström uppvaktade Louise Grindell med ett Företagarpris.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby2019-03-08 16:06

Varje år delar Centern och Centerkvinnorna i Vimmerby ut ett Företagarpris till en kvinna på Internationella kvinnodagen. Hemlighetsmakeriet inför utdelningen är stort.

Ted Gunnarsson som Louise Grindell driver gården tillsammans med, hade engagerats för att hon skulle vara på hemmaplan.

Det blev därför en förvånad Louise som öppnade dörren när Lars Sandberg och Dennis Lindström i Centerpartiets styrelse knackade på med media bakom.

– Det hade jag ingen aning om. Det var oväntat men jättekul, kommenterar hon medan hon får mottaga både diplom och tårta.

– Det finns så få kvinnliga företagare. De är bara 30 procent av företagarna så det måste lyftas, säger Lars Sandberg om äran att få dela ut utmärkelsen.

För fem år sedan tog Ted Gunnarsson och Louise Grindell över hennes släktgård i tredje generationen.

I dag finns 55 mjölkande kor med rekrytering på gården. Mjölkningen sker med robot och korna väljer själva när de vill bli mjölkade. I ladugården står några sonika på kö, för att vänta på sin tur, att bli mjölkade.

I december 2017 startades ett gårdsmejeri och i dag produceras mjölk, yoghurt, fil, grädde och ostkaka som säljs lokalt. Och nog blir det närproducerat med dagens mått mätt, då närmaste butik bara ligger ett par kilometer från gården och den mest långväga butiken är i Mariannelund.

Varför startar man ett gårdsmejeri?

– För att man tycker om mat. Tycker man om vidareförädling är det roligt att kunna ta det steget och kunderna tycker detsamma, säger hon.

300 kilo kogödsel stals vid ett inbrott utanför Virserum.
300 kilo kogödsel stals vid ett inbrott utanför Virserum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!