Hon öppnar popup-butik i Vimmerby i sommar

Efter ett år av studier inom hållbar textil öppnar nu Evelina Fooladi en egen popup-butik.

Evelina Fooladi öppnar upp popup-butik i en del av Green Fikas lokaler på torget i Vimmerby.

Evelina Fooladi öppnar upp popup-butik i en del av Green Fikas lokaler på torget i Vimmerby.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2023-05-11 13:32

Evelina Fooladi, som till vardags studerar hållbar textil, kommer att öppna upp en egen popup-butik i Vimmerby i sommar. Fokuset kommer att vara på just hållbarhet och återbruk.

– Affär Cirkulär är en klimatvänlig butik där jag kommer att erbjuda ett mer hållbart sätt att handla, jag kommer att sälja unika kläder som jag själv skapat av återbrukade textilier, men också ett mindre sortiment handplockad second hand för barn, säger Evelina Fooladi.

I sitt hantverk använder hon sig bara av återbrukade tyger och syr sällan med färdigköpta mönster. Därför är varje plagg unikt, berättar hon. Tanken bakom denna butik är att inspirera andra till att tänka mer hållbart.

– Tanken är att börja småskaligt för att känna av läget i stan. Märker jag att intresse finns för återbruk och second hand, vill jag absolut utveckla och driva verksamheten vidare. Till mig och mina barn handlar jag enbart kläder från second hand-butiker och ser bara fördelar med det. Det är bra för miljön, plånboken och man får en unik stil, säger Evelina Fooladi.

Butiken kommer öppna som en del av caféet Green Fikas lokaler på torget i Vimmerby. Exakt öppningsdatum är ännu inte bestämt men någon gång i mitten på juni är planerat. Sedan ska butiken hålla öppet under sommarmånaderna.

– Allt som säljs i butiken kommer att vara nytvättat med parfymfritt tvättmedel, helt och fläckfritt. Vid öppning kommer kläder och skor för barn i åldrarna 1-8 år finnas samt en mindre kollektion damplagg sydda av återbrukade textilier.

Evelina Fooladi driver även Instagram-kontot “remake me please” där hon inspirerar till att återbruka mer.
Evelina Fooladi driver även Instagram-kontot “remake me please” där hon inspirerar till att återbruka mer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!