Högt tryck på paketutlämnare – "extremt mycket"

I spåren av Coronakrisen märks en tydlig trend nationellt att fler väljer att beställa hem varor och få dem levererade som paket. Samma trend ser man i Vimmerby.

På senare tid har antalet paket som PostNord hanterar äkat markant.

På senare tid har antalet paket som PostNord hanterar äkat markant.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-05-11 06:00

Sedan utbrottet av corona har PostNord sett en högre volym av paket jämfört med samma period tidigare år. Under dygnet den fjärde till femte maj hanterades sammanlagt 791 000 paket jämfört med 450 000 en normal dag.

– Vi har sett en kraftigt ökande volym till privatpersoner sedan slutet av mars men det dygnet var hittills rekord för 2020 och en tydlig effekt av corona, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på PostNord i ett pressmeddelande. 

Prognosen är att volymerna kommer att vara fortsatt höga under våren. Även hemleveranser och liknande leveranslösningar, där paket lämnas till postlåda eller utanför dörren utan kvittens har ökat i efterfrågan väsentligt enligt postföretaget.

– Vi har märkt av samma tendens i Vimmerby att det är ett helt annat tryck på pakethanteringen. En av anledningarna är helt klart att folk väljer att stanna hemma och vill få sina varor levererade, säger Johan Nilsson som är produktionchef på PostNord i Vimmerby.

Alexandra Simonsson som jobbar på Ica Kvantums förbutik i Vimmerby som är ombud för paketutlämning har också upplevt en ökning.

– Den senaste veckan har vi lämnat ut väldigt många paket. Det blir alltid en ökning i samband med att folk får lön, men nu har det varit extremt mycket. Dessutom är många av dem större från exempelvis Ikea och det tyder på att folk undviker att resa och beställer hem sina grejer istället, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!