Fullbokat pÄ hotell och vandrarhem

"BÀsta sommaren", "jÀttenöjda" och "fullt" Àr nÄgra ord som anvÀnds för att beskriva bokningslÀget i Vimmerby i sommar, nÀr Vimmerby Tidning gör en koll bland lokala boendeanlÀggningar.

Staffan Samuelsson driver boendeanlÀggningen OxgÄrden i Vimmerby.

Staffan Samuelsson driver boendeanlÀggningen OxgÄrden i Vimmerby.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-07-18 06:00

– Det har gĂ„tt jĂ€ttebra! Det Ă€r den bĂ€sta sommaren vi haft hitintills pĂ„ 20 Ă„r sĂ„ vi Ă€r jĂ€ttenöjda, sĂ€ger OxgĂ„rdens Ă€gare Staffan Samuelsson.

Han berÀttar att de har fullbokat i deras hus fram till andra veckan i augusti. AnlÀggningen har 44 hus med 350 bÀddar pÄ OxgÄrden. Redan i början av Äret började husen bokas upp inför semesterperioden och nu under sommarsÀsongen behöver OxgÄrden tacka nej till flera gÀster.

– Det Ă€r mĂ„nga som vi fĂ„r tackar nej till, men mĂ„nga har bokat redan januari, februari sĂ„ tidigt sĂ„g vi att det kommer bli en rekordsommar.

PÄ frÄgan om hur det har gÄtt att rekrytera sommarpersonal berÀttar Staffan Samuelsson att de flesta som arbetar hos dem under sommaren har gjort det i flera Är och dÀrför har rekryteringen varit enkel.

Björkbackens KaraktÀrshotell upplever ett högtryck pÄ bokningen i sommar.

– Vi upplever en högsĂ€song, sĂ„ det kĂ€nns som att vi Ă€r tillbaka efter pandemin, sĂ€ger Björkbackens vd Anneli RimĂ„s.

Hon berÀttar att hela juli har varit extra bra för deras verksamhet. AngÄende sommarpersonal berÀttar hon att mÄnga positioner fylldes tidigt under Äret och att rekryteringen har gÄtt bra.

Paret Janna och Andreas Corneliusson driver Villa Vimmerby, bed and breakfast.

– Ja vi har fullbokat, det Ă€r fullt juli och första veckan i augusti. Det kĂ€nns kul, sĂ€ger Janna Corneliusson.

– Vi har 20 internationella bokningar, tillĂ€gger Andreas Corneliusson.

"Vi upplever en högsÀsong", sÀger Anneli RimÄs, vd Björkbacken och KaraktÀrshotellet.
"Vi upplever en högsÀsong", sÀger Anneli RimÄs, vd Björkbacken och KaraktÀrshotellet.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!