Hittade Försjön via app - uppskattar lugnet

En strid ström av campare har sökt sig till Försjön utanför Vimmerby i sommar där det finns möjlighet att campa fritt i naturen. "Vi uppskattar närheten till naturen och vattnet", säger Ronny Lundell.

Ronny Lundell från Halmstad besökte Försjöns naturcamping i veckan med frun Helena och parets hundar. De uppskattar närheten till naturen.

Ronny Lundell från Halmstad besökte Försjöns naturcamping i veckan med frun Helena och parets hundar. De uppskattar närheten till naturen.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-07-31 20:00

Försjön är belägen en knapp mil väster om Vimmerby. Paddlare på Stångån och vandrare på Sevedeleden har en rastplats där och många söker sig även till platsen för att utforska de närbelägna Amaliagrottorna och Korpeberget. Platsen har även blivit uppskattad för dem som vill campa fritt i naturen. Ett par som valt att göra det är Ronny och Helena Lundell från Halmstad.

– Vi är ute på en tur med husbilen på semestern. För två veckor sedan besökte vi Norra Kvills Nationalpark och bodde över där. Nu är vi på väg hemåt och hittade Försjön via en app för husbilsentusiaster. Stället hade fått många goda kommentarer och verkade populärt så därför valde vi att göra ett stopp här, säger Ronny Lundell.

I coronatider kan valet att campa i naturen vara ett bra sätt att klara den sociala distanseringen. Paret Lundell har dock en större anledning till sitt val.

– Vi har hundar och uppskattar lugnet och närheten till naturen där vi kan promenera med dem utan att behöva tänka så mycket på att störa andra, säger Ronny Lundell.

Finns det några nackdelar med att campa i naturen?

– Det enda man saknar är väl täckningen på mobilen som kan vara lite si och så på vissa ställen. Sedan kan det vara skönt att inte stå helt ensam på en plats. Inatt var vi fyra sällskap totalt på området så det kändes tryggt, säger Ronny Lundell.

Försjön är belägen en mil utanför för Vimmerby.
Försjön är belägen en mil utanför för Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!