"Härlig början på en ny konsertsäsong"

Även i år inledde det unga jazzbandet Luke and the preachers Sevedebygdens musikförenings konsertserie, nu inte med ”Sjustjärnorna” eller ”Plejaderna” som jag förra året döpte bandet till, eftersom sju strålande musiker då ingick i ensemblen.

Jazzbandet Luke and the preachers inledde musikhösten.

Jazzbandet Luke and the preachers inledde musikhösten.

Foto: Lasse Öhman

Vimmerby2018-09-28 14:05

Nu är de sex, men väl så goda: Johan Åström, trombon, Samuel Munthlin, saxofon, Samuel Löfdahl, bas, Hannes Sigfridsson, trummor, Alf Carlsson, gitarr och sist, men absolut inte minst Anna Louise Andersson, sång.

”Plejaderna sjunkit…” (en rad ur en dikt från 500-talet f.Kr.) men det gäller inte den nygamla konstellationen av musiker, som strålar, glimmar och bländar med sin skicklighet, samspelthet och glädje. De flesta musikerna känner vi igen från i fjol.

Konserten den 22 september i Kulturskolans teater börjar med en instrumental presentation – trummorna gör först entré, så basen och gitarren och sist trombonen och saxofonen och formar tillsammans låten Centerpiece.

I det andra numret hälsar vokalisten Anna Louise oss välkomna med Richard Rogers The lady is a tramp, en 30-talsmelodi, som kanske är mest känd genom Frank Sinatra och på senare tid Ella Fitzgerald och Lady Gaga. När lockarna och kanske nerverna lagt sig till rätta, visade sig Anna Louise ha en ”kanonröst” och en gedigen självklar rutin. Hon backades generöst upp av de likaledes säkra musikerna och inte minst av den stora publiken, som var med på noterna och frikostigt applåderade.

Ett axplock ur programmet: kul var låten Whistle Stop, där Samuel Munthlin använde saxofonen som megafon för sin vissling. Inför sången Never will I marry bekände Anna Louise, att hon var på väg till USA för att gifta sig i november trots textens titel. The way you look tonight är en känd och älskad låt av Jerome Kern och från början sjungen av dansaren Fred Astaire och naturligtvis förnämligt utförd av musiker och vokalist.

Vi tackar entusiastiskt för en härlig början på en ny konsertsäsong. Luke and the preachers är ett jazzband som är fena på att sprida värme och glädje.

Anna Louise Andersson visade sig ha "kanonröst" och gedigen självklar rutin.
Anna Louise Andersson visade sig ha "kanonröst" och gedigen självklar rutin.
Bandet

Jazzorkestern Luke and the Preachers fokuserar på spelglädje och kommunikation med publiken, vilket nås genom att ett “pop-tänk” appliceras på låtval och framförande. De framför sofistikerade arrangemang på tidlös musik och lägger stor vikt vid utåtriktad energi i framförandet.

Tycker Länsmusiken i Kalmar län

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!