Har tröttnat på vildvuxen granntomt

Trots upprepade påtryckningar har Henning Riise inte fått någon respons på sin begäran om åtgärd av den vildvuxna naturen på granntomten som ägs av Vimmerby Kommun.

Henning Riise framför den vildvuxna tomten som han menar förstör utsikten från trädgården i hans villa i Södra Vi.

Henning Riise framför den vildvuxna tomten som han menar förstör utsikten från trädgården i hans villa i Södra Vi.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-08-17 20:00

Henning Riise bor sedan ett år tillbaka på Hagtornsvägen i Södra Vi. Han och frun Jane sålde huset i Stockholm och köpte en villa i Småland.

– Jag bodde en period i Hultsfred som ung och efter 32 år som lastbilschaufför var det dags för pension och då ville jag till Småland, säger Henning.

Han och frun har lagt mycket jobb på att ordna i trädgården den senaste tiden, men utsikten från altanen störs av den vildvuxna granntomten.

– När vi köpte huset fick jag försäkran om att det låg på kommunens ansvar att sköta tomten som ligger på mark som de äger. Jag har hört av mig flera gånger, men det händer inget. Hade det varit min mark och jag hade låtit den se ut så hade jag mycket väl kunnat åka på att betala vite, säger Henning.

Den här typen av klagomål handhas av mark och exploateringsenheten på Vimmerby kommun som sedan ger driftenheten på gatukontoret i uppdrag att genomföra röjningar.

– Jag kommenterar inte specifika fall, men generellt sett har vi många områden med mark i kommunen där underhåll av den här typen utförs. När vi får in begäran om sådant görs en bedömning från fall till fall och sedan prioriteras arbetet in bland alla våra andra uppdrag. Semesterperioden tar slut i dagarna så då kommer det att finnas mer resurser till den typen av arbete också. Generellt sett är dock röjning av sly ett arbete som passar bäst att göras framåt vintern, säger Jonas Johansson som är arbetsledare på driftenheten.

Tjock sly och högt gräs skymmer utsikten.
Tjock sly och högt gräs skymmer utsikten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!