Guide: Här kan du festa till det i julhelgen

Julen brukar beskrivas som en tid för glädje och gemenskap, men det kan nås på många olika sätt. Vimmerby Tidning har gjort en miniguide för var du kan samla dina vänner och roa dig i Vimmerby under julhelgen.

Förra gången Elov & Beny gästade Pumpen i Södra Vi var det fullsatt. "Vi hoppas behöva sätta lapp på dörren även den här gången", säger Lena Josefsson.

Förra gången Elov & Beny gästade Pumpen i Södra Vi var det fullsatt. "Vi hoppas behöva sätta lapp på dörren även den här gången", säger Lena Josefsson.

Foto: Privat

Vimmerby2022-12-21 19:00

Julhelgen har under lång tid betraktats som en stor hemvändarhelg, fylld av kära och mindre kära återseenden. Det är en tid på året då många som lämnat staden gör som namnet avslöjar – återvänder hem. Det har vissa av Vimmerbys uteställen valt att ta fasta på genom att hålla öppet i jul, medan andra håller stängt.

Här är några exempel på var du kan du roa dig i Vimmerby under julhelgen:

Pumpen i Södra Vi

Under juldagen gästas Pumpen i Södra Vi av melodifestivalaktuella Elov & Beny. När samma artistduo gästade stället i början av året var lokalen fullsatt. 

– Jag tror att det kommer bli slutsålt även den här gången, eller åtminstone nästintill. Mycket folk räknar vi med att det kommer bli, säger Lena Josefsson från Pumpen.

Medan Elov & Beny kommer att spela i den stora salen, står coverbandet Cobillias för underhållningen i pubdelen.

Guldkant

Guldkant i Vimmerby håller öppet på juldagen. Då kommer en DJ att spela i lokalen, och cocktailbaren vara öppen. 

– Vi är inte ute efter att släcka ner belysningen och ha nattklubb med dansgolv, men vi håller öppet och försöker skapa en härlig stämning där alla är välkomna. Guldkant får gärna vara en samlingspunkt för människor som inte har träffat varandra på länge, säger delägaren Erik Hemmingsson.

Enligt honom kan den som kommer till Guldkant på juldagen förvänta sig mycket musik från 80- och 90-talet.

Kharma

Nattklubben Kharma håller öppet på julafton precis som vilken annan lördag som helst, men stängt på juldagen.

– Julafton brukar vara en jättebra kväll här. Många sitter ju hemma under dagen med familj eller kompisar eller vilka det nu är, och då framåt kvällen börjar man bli ganska rastlös. Då samlas verkligen folk här, och det brukar bli en glad kväll med positiv stämning, säger nattklubbsägaren Christopher Novratidis.

Enligt honom är julafton en av de roligaste dagarna på året att jobba på Kharma.

Vimmerby Stadshotell

Enligt Vimmerby stadshotells Instagramkonto, samt information på hemsidan, anordnas där en hemvändarkväll redan under torsdagen i restaurangen. Kanske är det något för den som inte kan vänta, och vill smygstarta julhelgen.

"På torsdag bjuder vi in till hemvändarkväll med bubbel och babbel", skriver de i sina sociala kanaler.

Elov & Beny på Pumpen i februari 2022.
Elov & Beny på Pumpen i februari 2022.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!