Stort intresse för cirkusskola i Djursdala

Under onsdagen var det cirkusskola vid Djursdala skola. 40 barn fick testa på jonglering, akrobatik och att gå på lina.

På cirkusskolan fick barnen testa många olika saker, men att gå på lina var extra populärt, berättar Sandra Carlsson.

På cirkusskolan fick barnen testa många olika saker, men att gå på lina var extra populärt, berättar Sandra Carlsson.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2022-08-03 17:10

Djursdala samhällsförening arrangerar årligen sommarlovsaktiviteter för barn i Vimmerby kommun. Med två lugna somrar på grund av pandemi bakom sig är det i år dags att testa något nytt, cirkusskola. Med hjälp av Norrköpings ungdomscirkus fick 40 barn testa på.

undefined
Det är första gången som Djursdalas samhällsförening arrangerar en cirkusskola.

Sandra Carlsson har i flera år hjälpt till att arrangera bland annat barnaktiviteter i kommunen. Hon berättar att det har varit uppskattat hos många.

– Det är jätteroligt att det är ett sånt stort intresse. Sedan är det roligt också att ordna någonting för barnen som är gratis. Så att alla har möjligheten att delta. Det har varit väldigt viktigt.

Lina och Bianka ska vara med på cirkusskolan, ingen av dem har testat på cirkus innan.

– Det är lite nervöst, säger Lina och Bianka håller med.

Vet ni vad ni kommer få göra?

– Nej, men vi kanske får jula, säger Bianka.

undefined
Lina och Bianka testar på cirkusskolan i Djursdala.

Sammanlagt fick 40 barn i åldrarna 5-14 år möjligheten att testa på cirkus under onsdagen. På förmiddagen var det de yngre barnens tur och 20 var plats för att lära sig cirkustricks.

– De tyckte det var jätteroligt. De har fått testa på väldigt mycket olika saker. De har fått gå på lina, jonglerat, balanserat tallrikar och lite akrobatik. Så det har varit spännande, säger Sandra Carlsson.

undefined
Att jonglera med bollar kan vara svårt. Först fick barnen börja med en boll innan antalet ökade till två.

Intresset för att delta på sommaraktiviteten har varit stort redan från början, berättar Sandra Carlsson.

– Det är jättemånga som hört av sig. Jag hade en som ringde vid halv ett och frågade om det inte finns en plats i eftermiddag.

Under sommaren har även andra aktiviteter som sommarlek vid Soluddens familjedaghem arrangerats av föreningen. Att det just blev cirkusskola var dock inte självklart.

– Det är första gången vi testar detta. Det var bara en slump att jag såg på nätet att Norrköpings Ungdomscirkus finns och kan komma ut på besök. Så jag hörde av mig till dem och vi kom fram till ett koncept för dagen, säger Sandra Carlsson och fortsätter:

– Sedan har vi fått ekonomiskt stöd av kommunen, så de är med och hjälper till och betalar. 

undefined
Sandra Carlsson är med och anordnar cirkusskolan för barnen i Vimmerby kommun.

På grund av det stora intresset har frågor kommit upp om cirkusskolan kommer att anordnas igen. Enligt Sandra Carlsson är det fortfarande oklart men förhoppningen är att sommaraktiviteten ska kunna utvecklas framöver.

– Jätteroligt är det. Det känns redan som att det här måste vi göra igen, men kanske i ett större format. Vi får se, avslutar hon.

"Under pandemitider har det inte varit så jättemycket aktivitet, någon enstaka. Men nu känner vi att vi vill göra någonting igen. Nu är det dags, säger Sandra Carlsson.
"Under pandemitider har det inte varit så jättemycket aktivitet, någon enstaka. Men nu känner vi att vi vill göra någonting igen. Nu är det dags, säger Sandra Carlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!