Lokaler i centrala Vimmerby omvandlas till bostäder

Två lokaler i hjärtat av Vimmerby ska göras om till lägenheter och fastighetsägaren hoppas på inflyttning så snart som möjligt.

Två lokaler i fastigheten Göken 1 i Vimmerby ska omvandlas till lägenheter.

Två lokaler i fastigheten Göken 1 i Vimmerby ska omvandlas till lägenheter.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-02-09 20:00

De nya lägenheterna kommer att ligga precis vid torget och båda inrymmas i fastigheten Göken 1, vilket Dagens Vimmerby var först med att rapportera om.

En av lägenheterna ska ligga på övervåningen i det blå huset som har Klipphörnet på gatuplan och den andra över konditoriet Bakfickan. Förslaget till detaljplan har godkänts av Miljö- och byggnadsnämnden.

– Den ena lokalen är 66 kvadratmeter stor och den andra är omkring 105 kvadratmeter stor. Den stora lägenheten, som har varit kontor, har bara ett trinettkök så där behöver vi bland annat sätta in ett riktigt kök, säger Lena Lundin, som är en av fastighetens flera delägare.

Lokalerna blev lediga vid nyår och den ena av dem har tidigare varit advokatkontor medan den andra varit godkänd för frisersalong. Innan de nya lägenheterna står klara för inflyttning behövs lite renovering och fix, men enligt fastighetsägaren är det inte jättemycket som behöver göras. 

– Det hänger främst på det här med brandskyddet och att de måste få säga sitt. Vi hoppas på inflyttning så snart som möjligt, säger Lena Lundin.

Varför väljer ni att omvandla lokalerna till bostäder?

– Det kändes inte som läge att ha kontor där längre, särskilt inte i dagens läge när så många jobbar hemifrån. Vi hoppas att det kommer bli toppen med lägenheter istället.

Fastighetsägaren berättar att man redan hittat hyresgäster till båda lägenheterna. 

– Det känns jättekul. Det verkar som om att det finns ett stort intresse för så centrala lägenheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!