Här är de dyraste adresserna i Vimmerby

Bostadsmarknaden är fortsatt stekhet med höga priser. Även om inte Vimmerby och Hultsfred matchar toppsiffrorna i länet finns en och annan rekordförsäljning även här.

I Hulstfred är de högsta bostadspriserna villor i strandnära läge. I Vimmerby toppar en bostadsrätt i centrum samt en villa på Kungsgatan.  Villorna på bilden har ingenting med exemplen i statistiken att göra.

I Hulstfred är de högsta bostadspriserna villor i strandnära läge. I Vimmerby toppar en bostadsrätt i centrum samt en villa på Kungsgatan. Villorna på bilden har ingenting med exemplen i statistiken att göra.

Foto: Jimmy Karlsson / Arkiv

Vimmerby2021-05-02 07:00

Med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik har Fastighetsbyrån kartlagt på vilka gator bostäder med de högsta priserna sålts mellan april 2019 och mars 2021. Både villor och bostadsrätter ingår i kartläggningen, men bara gator med fler än fem försäljningar redovisas. 

– Därför finns ingen tillförlitlig statistik för Vimmerby och Hultsfred. En eller ett par försäljningar på en gata är svårt att basera ett snittpriset på, förklarar Magnus Boberg på Fastighetsbyrån som också säger att skicket påverkar mycket.

Han ger ändå några lokala exempel på de högsta bostadspriserna per kvadratmeter under perioden.

En bostadsrätt på Kyrkogårdsgatan i Vimmerby gick för över 28 000 kronor per kvadratmeter och ´för en villa med strandnära läge på landsbygden i Hultsfred fick köparen betala mer än 34 000 per kvadrat för.

Länets högsta bostadspris per kvadratmeter hittar vi på Slottsholmsvägen i Västervik. Där ligger snittpriset på nära 58 700 kronor.

Magnus Boberg pekar samtidigt på att det sålts bostäder för högre slutsumma än de med högst kvadratmeterpriser och lyfter fram en villa på Kungsgatan i Vimmerby som gick för 5,4 miljoner kronor och ytterligare en villa på landsbygden i Hultsfred som såldes för 2 850 000 kronor.

– I de fallen är kvadratmeterpriset lägre än i de första exemplen, säger han.

Adresserna i länet med högsta priset finns på Berguddsvägen i Kalmar med ett snitt pris på 5,7 miljoner kronor. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!