Hans tröjor samlade in 25 000 kronor

Med egentryckta tröjor har Smak by Simon samlat in pengar för att skänka till psykiatrifonden. Idag läggs pengarna in på deras konto och grundaren av restaurangen är nöjd med resultatet.

Simon Johansson bredvid VM-tröjan. 
-Den dyraste tröjan gick för ungefär 600 kronor.

Simon Johansson bredvid VM-tröjan. -Den dyraste tröjan gick för ungefär 600 kronor.

Foto:

Vimmerby2018-07-02 00:00

Inför VM sålde restaurangen Smak by Simon tröjor i Sveriges färger och alla pengar som samlades in skickas idag iväg till Psykiatrifonden.

- Vi vill passa på att avsluta och göra klart det här inför den viktiga matchen imorgon. Totalt har vi samlat in nästan 25 000 kronor som vi idag lägger in på Psykiatrifondens konto. Det har gått över förväntan, vi var rädda för att ha en massa tröjor liggandes i vårt lager, men nu har vi bara fem tröjor kvar, säger Simon Johansson grundare av Smak by Simon.

Det har varit en positiv respons menar Simon Johansson.

- Många har varit positiva till det här initiativet. Psykisk ohälsa är något som berör alla och det är dessutom utbrett i Sverige och resten av världen. Det är ett viktigt ämne som många tycker att det är svårt att prata om. Det är också därför det är viktigt att uppmärksamma och vi vill dra vårt strå till stacken, säger Simon Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!