Han fÄr Ärets pris av Bevara Vimmerby

Staffan Samuelson fÄr Ärets diplom av föreningen Bevara Vimmerby - det 24:e som föreningen delar ut till nÄgon som gjort Vimmerby vackrare. "Oj, jÀtteskoj, smickrande och hedrande", sÀger han.

Staffan Samuelson, entreprenören bakom boendeanlÀggningen OxgÄrden och Musteriet i Djursdala, fÄr Ärets byggnadsvÄrdsdiplom av Bevara Vimmerby.

Staffan Samuelson, entreprenören bakom boendeanlÀggningen OxgÄrden och Musteriet i Djursdala, fÄr Ärets byggnadsvÄrdsdiplom av Bevara Vimmerby.

Foto: Martina Gradian

Vimmerby2020-10-14 16:30

Varje Är delar Bevara Vimmerby ut byggnadsvÄrdsdiplom för att lyfta goda exempel - i fjol fick exempelvis Astrid Lindgrens VÀrld utmÀrkelsen för utformningen av boendeanlÀggningen "Den lilla staden", utformad i tidig 1900-talsstil.

Den hĂ€r gĂ„ngen  prisas entreprenören Staffan Samuelson, som driver boendet OxgĂ„rden i Vimmerby och Musteriet i Djursdala. 

– Kul att bli uppmĂ€rksammad. NĂ€r det gĂ€ller OxgĂ„rden har vi lagt ner stort jobb pĂ„ at fĂ„ det att smĂ€lta in i smĂ„stadskĂ€nslan och byggt pĂ„ det sĂ€tt man gjorde en gĂ„ng i tiden. Det Ă€r faktiskt en hel del boende som tror husen Ă€r 1800-tal.

Den nya satsningen pÄ Musteriet hemma i Djursdala har fÄtt mer luft under vingarna Àn han först vÄgat tro.

– NĂ€r ALV stĂ€ngde bestĂ€mde vi oss för att sĂ€tta igĂ„ng tidigare, och nu kommer det att bli Ă„ret-runt-öppet pĂ„ helgerna. Vi har haft 200-300 besökare per dag under sommaren och pĂ„ bara nĂ„gra veckor har vi mustat över tio ton Ă€pplen.

Enligt motiveringen fĂ„r Samuelson utmĂ€rkelsen för att han sett de stora möjligheterna i det lilla samhĂ€llet, skapat trivsamt gĂ„rdsboende pĂ„ gamla oxmarker och "en öde ladugĂ„rd som blivit utflyktsmĂ„l i Djursdala, med eget musteri och restaurang, som bygdens innevĂ„nare och besökare lustfullt vallfĂ€rdar till. Med friska tankar, mod och stor handlingskraft har Staffan Samuelson starkt bidragit till att Vimmerby blivit en vackrare och trevligare plats att leva och bo i.”

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!