Han blir ny delägare i Vimmerbyrestaurangen

Guldkant i Vimmerby får nu en ny delägare. In kliver restaurangchef Henrik Hemmingsson. 
– Det känns naturligt och såklart kul, berättar han. 

"Tror på restaurangen gör jag såklart. Man köper inte aktier i något man inte tror på", säger Henrik Hemmingsson. Under måndagen meddelande Guldkant på sina sociala medier att restaurangchefen nu även blir delägare.

"Tror på restaurangen gör jag såklart. Man köper inte aktier i något man inte tror på", säger Henrik Hemmingsson. Under måndagen meddelande Guldkant på sina sociala medier att restaurangchefen nu även blir delägare.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2025-07-28 18:00

Det var under måndagen som restaurangen på sina sociala medier meddelade att 33-åringen efter flera år som restaurangchef nu även kliver in som delägare. 

– Jag har jobbat med det här hela mitt yrkesliv. Någonstans har det alltid varit en destination man ska ta sig till, säger Henrik Hemmingsson. 

Själv har han varit restaurangchef sedan öppningen under 2022 och berättar att det här steget känns rätt. 

– Att det blev just den här gången har att göra med att jag tycker att det är ett sunt och bra företag. Jag lägger mycket värdering i mina kompanjoner som jag driver det tillsammans med. Vi är ett schysst gäng grabbar som delar mycket värderingar och visioner. Så det känns rätt. 

Till stora delar tror inte Henrik Hemmingsson att förändringen kommer att märkas utåt. 

– Jag har tusen tankar i huvudet såklart. Men jag tror inte att det kommer att märkas någon stor skillnad rent operativt på det sättet. Utan samma idéer och samma energi som jag har haft tidigare kommer jag att fortsätta ha såklart. Enda skillnaden är att jag inte förverkligar en dröm åt någon utan gör den tillsammans med andra. Och åt mig själv också. 

Ser du någon speciell utmaning med att gå in som delägare?

– Utmaningar kommer det så klart att vara. Det är svårt att sätta fingret på vilka som kommer att komma. Det jag vet är att jag är sugen på att sätta tänderna i dem. 

Hur är konkurrenssituationen för er?

– Så här års så är det otroligt mycket folk i stan. Så det finns tillräckligt med folk för att mätta alla restauranger och min känsla är ibland att det skulle finnas plats för ännu fler restauranger. Sedan är det under lågsäsong en annan fråga såklart. Men jag tycker att vi har hittat vår nisch ganska bra. Så jag skulle vilja fortsätta driva det vidare och vara ett lokalt vattenhål. 

Nya satsningar kan det bli framåt. Men exakt vilka menar Henrik Hemmingsson att det är för tidigt att gå ut med. 

– Det är inget jag kan gå ut med än, säger han. 

I pressmeddelandet som kom under måndagseftermiddagen uttalar sig Jonas Settlin, delägare i Guldkant, om att Henrik Hemmingsson går in som delägare. 

"Det känns både naturligt och glädjande att Henrik nu kliver in som delägare. Han har varit en nyckelperson sedan starten och är genom sitt engagemang, sin lokalkännedom och sin lyhördhet för gästerna helt rätt person att fortsätta utveckla Guldkant Vimmerby. Vi stärker organisationen långsiktigt med Henriks delägarskap", säger han där. 

"Det har grott i mig ett tag. Jag gick in som delägare under årsskiftet. Att vi går ut med det nu är att det är så många bitar som ska falla på plats och bestämmas", berättar Henrik Hemmingsson.
"Det har grott i mig ett tag. Jag gick in som delägare under årsskiftet. Att vi går ut med det nu är att det är så många bitar som ska falla på plats och bestämmas", berättar Henrik Hemmingsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!