Han är ny ordförande i Komedianterna

Efter många år har teatersällskapet Komedianterna i Vimmerby nu bytt ordförande. "Det är stora skor att fylla, men ett generationsskifte är aldrig dåligt", säger mannen som tar över posten.

Lars-Åke Öhman och Thimmy Berglund.

Lars-Åke Öhman och Thimmy Berglund.

Foto: Privat

Vimmerby2024-03-25 22:03

Lars-Åke Öhman tackar för sig – efter 15 år. Vid helgens årsmöte lämnade han över ordförandeklubban till Thimmy Berglund.

"Men Lasse kastar inte in handduken utan fortsätter i styrelsen som ledamot och givetvis i kommande roller", skriver Komedianterna i ett pressmeddelande.

30-årige Thimmy Berglund jobbar till vardags som produktionstekniker på Ljunghäll, och kommer nu att behöva hitta en balans mellan jobb och ordförandeskap i amatörteaterföreningen.

– Det är ju ett uppdrag som jag själv har godkänt, så nu får jag se till att ta mig tid till uppdraget, säger han.

Berglund är taggad på sin nya roll och har en förhoppning om att generationsskiftet kan ge föreningen ett lyft.

– Det är stora skor att fylla, men ett generationsskifte är aldrig dåligt. Det är ett sätt att visa att vi faktiskt har yngre personer i föreningen också, vilket i sin tur kan locka ännu fler yngre till att gå med.

Är det ett mål för föreningen att få med fler unga?

– Det är alltid ett mål att få fler medlemmar oavsett ålder i stort sett. Vi vill gärna få med så många åldrar och personligheter som möjligt.

Det Thimmy Berglund ser fram emot mest inom komedianternas närmsta framtid är att få göra uppsättningar som föreningens medlemmar faktiskt vill göra, och inte för att det finns ett måste. På så sätt blir arbetet mer lustfyllt.

– Vi har en ganska stabil ekonomi i föreningen, så vi har möjlighet till att verkligen hitta det där fantastiska manuset vi vill hitta innan vi sätter upp någonting. Vi använder också mycket av våra egna förmågor till att skriva manus och nu har vi också en ungdomsgrupp som är på väg upp i vuxengruppen. De kommer att tillföra mycket med den kunskap de besitter, säger han.

Under ett par säsonger har Thimmy Berglund, förutom engagemanget inom amatörteatern och industrijobbet, också kommenterat livesändningar av Vimmerby Hockeys matcher. Han har alltså många bollar i luften samtidigt.

Vad tror du om VH:s chanser i kvalserien till allsvenskan?

– Jag tror att de kan stå upp mot alla lagen. Det är ett lag med fyra kedjor som kan böka och stöka hela vägen, så jag tror att de har en väldigt bra chans att lyckas i kvalserien.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!