Fullträff för Simon hos landshövdingen

Givande diskussioner, nya vänner, etablerade affärskontakter och god mat. Simon Johanssons middag hos landshövdingen var en fullträff på flera plan.

Två uppklädda herrar på väg in till middag hos landshövdingen, Simon Johansson och Håkan Andersson från Vimmerbyrestaurangen Smak by: Simon.

Två uppklädda herrar på väg in till middag hos landshövdingen, Simon Johansson och Håkan Andersson från Vimmerbyrestaurangen Smak by: Simon.

Foto: Privat

Vimmerby2018-12-07 21:00

Med sin restaurang Smak by: Simon berikar Simon Johansson Vimmerby med smakupplevelser. På torsdagskvällen fick han själv slå sig ner till dukat bord. I ett julpyntat residens i Kalmar bjöd landshövding Thomas Carlzon på länsmiddag – en middag i stil med Kungens Sverigemiddag fast på länsnivå. Två personer från varje kommun i länet, nominerade av sin hemkommun, var inbjudna och alla hade med sig ytterligare varsin gäst.

– En väldigt trevlig och givande kväll. Det blev många och spännande samtal som säkert kommer kunna öppna upp nya möjligheter i framtiden, säger Simon Johansson.

Krögare som han är intresserade han sig så klart extra för maten. Och den fick högt betyg.

– Jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor till förrätt, smörstekt hälleflundra med champagnesås och prinsesspotatis till huvudrätt och sedan en hallon- och chokladmousse i flera lager till dessert. Mycket gott, berömmer Simon som hade med sig kocken Håkan Andersson som sällskap och blev inbjuden med följande motivering:

“Simon har med fantastisk känsla byggt upp sin restaurang. Samtidigt är han en engagerad samhällsmedborgare som i samband med fotbolls-VM ordnade med en insamling till psykiatrifonden mot psykisk ohälsa”.

Representerade Vimmerby gjorde också ägarna till Vimmerby stadshotell, Joakim och Fredrica Carlqvist, om vilka man skrev:

”Joakim och Fredrica har med smak och känsla för kvalitet renoverat det fina stadshotellet i Vimmerby. Av många besökare bedömt som ett av landets finaste stadshotell”.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!