Tredje segern – Nu får Victor tallriken med sig hem

"Det har gått bra, det har varit flyt hela vägen". Det säger dagens VMS-aren Victor Karlsson, som tillsammans med Thomas Gustavsson åkte i mål som totalsegrare i Emiltrofén.

Det var full fart längs skogsvägarna i Vimmerby kommun under lördagen. På bilden ser ni bland annat hemmaföraren Victor Karlsson.

Det var full fart längs skogsvägarna i Vimmerby kommun under lördagen. På bilden ser ni bland annat hemmaföraren Victor Karlsson.

Foto: Olof Carlsson

Vimmerby2022-08-20 20:15

– Det gick riktigt bra på första sträckan och på sista, säger Victor Karlsson, på andra gick det så där.

Men tiderna talar ändå sitt tydliga språk. De var snabbast av alla på första sträckan och på sista. Och tvåa på sträcka två. Så Victor kopplade greppet om tävlingen direkt och höll sedan hela vägen in i mål.

Thomas Gustavsson var tillbaka i högerstolen i Victors Toyota.

– Vi har åkt mycket ihop, säger Victor Karlsson, och det funkar bra i bilen. Så det här är en kul tävling.

Han berättar också att bilen har fungerat klockrent hela vägen. Inga problem där, utan allt har gått som smort. Nu är det bara att ladda om för en sprinttävling i Karlskrona nästa helg.

undefined
Det var mycket folk ute i skogen för att följa rallyt. Speciellt många samlades i de luriga kurvorna vid Alsta.

Totalt var det 122 startande i årets upplaga av Emiltrofén, som ingick såväl i Bilsport Rally Cup som i Historiska Riksmästerskapet. 

Redan första sträckan blev en utmaning för ekipagen, den mätte 2,7 mil och drog iväg ut Gullringen för att så småningom komma fram vid Slitshult. Den här sträckan var lite mer än halva tävlingen. Total mätte Emiltrofén i år 42 kilometer. 

Men det var 42 kilometer kantade med publik i täta led. På vissa håll lite tätare än andra. Framförallt kanske vid de luriga kurvorna vid Alsta, på sista sträckan.

– Det var mycket folk ute i skogen, säger biträdande tävlingsledaren Alexander Alexandersson. Framförallt vad jag har hört på sträcka två och tre.

undefined
Hemmahoppet Morgan Olsson hade bra fart på Volvon och körde in på en femteplats i totalen.

Hemmaklubben skördade stora framgångar i tävlingen. Totalsegern gick som sagt till Victor Karlsson och Thomas Gustafsson. Morgan Olsson och David Johansson åkte in på en femteplats totalt sett. Peder Andersson och Linus Karlsson kom som nummer 17. 

Kjell Fransson bjöd Ingela Karlsson på en åktur hon kommer att minnas i den gula folkabubblan och tog hem klassegern med god marginal.  Även William Andersson vann sin klass, med farsan Algot i högerstolen. De kunde dessutom notera en 13:e plats i totalen.

– Vi var av lite på första sträckan, berättar William, och tappade lite men annars har det gått bra. 

Jonas Nelson och Alf Granström från Silverdalens MSK/Vimmerby MS noterade en 31 plats i totalen. Magnus Folkesson och Jimmy Johansson körde in på plats 39, Emil Karlsson och Johan Karlsson på plats 51. Patrik Lundh och Jonas Frejd från Målilla MK Bil, kom på plats 68. Torbjörn Södergren och Annika Engqvist slutade på plats 88 med sin Golf. 

Victor Karlsson från hemmaklubben tog totalsegern för tredje gången och får nu med sig tallriken hem för gott. "Det har flutit på bra hela vägen" säger han.
Victor Karlsson från hemmaklubben tog totalsegern för tredje gången och får nu med sig tallriken hem för gott. "Det har flutit på bra hela vägen" säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!