Fullsatt när musikkåren firade 80 år

En musikalisk resa över 80 år. Det var vad en fullsatt Vena bygdegård bjöds på när ortens jubilerande musikkår firade med konsert på söndagskvällen.

På söndagskvällen hyllade en fullsatt Vena Bygdegård ortens musikkår som firade 80 år med att hålla konsert (arkivbild).

På söndagskvällen hyllade en fullsatt Vena Bygdegård ortens musikkår som firade 80 år med att hålla konsert (arkivbild).

Foto: Ebba Karlsson

Vimmerby2018-09-30 20:00

Dokument finns som styrker att musikföreningen i Vena, då ingående i frivilliga skytterörelsen, var aktiv redan i slutet av 1800-talet. Sedan 1938 har man dock hållit på utan uppehåll – 80 år i år alltså.

Jubileet firades med en konsert i Vena bygdegård på söndagseftermiddagen. Under dirigent Kurt Snyggs och vicedirigent Christoffer Johanssons ledning bjöd orkestern på en blandning som varit typisk för kåren genom åren.

Bland annat framfördes marschen ”Venamusikanter” som tillägnades Vena Musikförening 1964 av Åke Ängkvist. Den stora publiken kunde också, bland mycket annat, avnjuta en egen version av Moonlight Serenade, ett hyllningspotpurri till Svens Ingvars samt en ”galen” blandning av Galenskaparnas bästa låtar.

– Vår tanke har varit att alla, oavsett ålder, ska känna igen något och tycka att det är bra, berättar Vena Musikkårs ordförande Micael Dehlin.

På plats i Vena fanns också en representant för Sveriges Orkesterförbund för att dela ut förtjänsttecken till många av föreningens medlemmar. Noterbart är att Kurt Snygg och Stig Johansson redan har fått alla förtjänsttecken som går att få. Stig förärades därför en tavla gjord av Steve Balk, medan Kurt fick ta emot en glasskål designad av Ernst Kirchsteiger.

Efter konserten avnjöt kårens medlemmar och dess nära och kära jubileumsmiddag.

– Där drogs det en hel del historier och berättades anekdoter, säger Micael Dehlin.

För Vena Musikkår avslutas nu året med den traditionella adventskonserten i Vena kyrka den förste advent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!