Förslaget: Stäng av parkeringarna

Buskörning i Vimmerby gör att polisen nu vill förbjuda biltrafik på tre av stadens större parkeringsplatser nattetid. ”Jag ser inte ens någon anledning att vara där vid den tiden på dygnet”, säger kommunpolis Håkan Karlsson.

För att stävja de buskörningar som lämnar stora spår efter sig vill polisen förbjuda biltrafik nattetid på tre av stadens större parkeringar.

För att stävja de buskörningar som lämnar stora spår efter sig vill polisen förbjuda biltrafik nattetid på tre av stadens större parkeringar.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-05-18 07:30

Polisen upplever att problemet med buskörningar har blivit något bättre den senaste tiden, men fortfarande får man in en hel del anmälningar från personer som väcks nattetid av däckskrik runtom i centrala Vimmerby.

Störst anses problemet vara på tre av stadens större parkeringsplatser; vid ishallen/idrottshallen, vid Dollarstore och vid Granngården. Därför har man nu lämnat in ett förslag till kommunen om att stänga av de här tre områdena för bilkörning nattetid.

– Buskörningen är ett problem på flera sätt. Dels för boende i områdena som inte får sova, men det ha även uppstått skador på bland annat fastigheter då de har tappat herraväldet över sina fordon. Sedan är ju de målade strecken på parkeringarna långt utifrån gratis att åtgärda gång på gång, säger Håkan Karlsson som är kommunpolis i Vimmerby.

– I ärlighetens namn ser jag inte ens någon anledning att vara där vid den tiden på dygnet, och varför ska då de aktuella gatorna och parkeringsplatserna vara öppna för trafik? Det här är ju inte heller några gator eller ytor som utgör enda alternativet om man ska ta sig mellan mellan två punkter, säger Håkan Karlsson.

Trafikingenjör Maria Åkerö bekräftar att man har fått en förfrågan från polisen i detta ärende, men vill i övrigt inte kommentera utan hänvisar till sin chef, gatuchef Andreas Horste, som lämnar följande svar via e-post:

”Vi tittar på förslaget just nu men det är arbetsmaterial och kan inte kommentera det i dagsläget.”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!