Hon lämnar sin tjänst – satsar på eget bolag

Vid årsskiftet lämnar företagsprofilen Marie Alsér sin tjänst på miljöteknikföretaget Mercatus, för att istället satsa på sitt eget konsultbolag.

Marie Alsér har den senaste tiden haft en tjänst i familjeföretaget Mercatus Engineering. Vid årsskiftet lämnar hon den för att istället satsa på ett eget bolag.

Marie Alsér har den senaste tiden haft en tjänst i familjeföretaget Mercatus Engineering. Vid årsskiftet lämnar hon den för att istället satsa på ett eget bolag.

Foto: Privat/Pressbild

Vimmerby2023-12-30 17:00

För snart två år sedan kunde Vimmerby Tidning skriva om att Marie Alsér gått in i familjeföretaget Mercatus Engineering, efter att tidigare ha jobbat som teaterproducent på Astrid Lindgrens värld. På Mercatus har hon haft rollen som kvalitets- och marknadsansvarig, men vid årsskiftet ska hon ta nästa steg i arbetslivet.

Det hon ska göra då är att arbeta vidare med det egna konsultbolaget, We Lab You Sweden, som startades redan 2012.

– Det handlar om att jag nu förpackar min kompetens och mina breda erfarenheter i en konsultverksamhet istället för att vara anställd. Jag har en del spännande uppdrag på gång inte bara i Vimmerby, utan över hela landet, säger Marie Alsér.

Som konsult kommer hon att jobba med utvecklingsfrågor i både större och mindre bolag. Hon förklarar att hon är en bra igångsättare, som kan hitta åtgärdspunkter hos bolag som vill ha hjälp framåt.

– Det kan handla om allt från varumärkesbyggande och värdegrundsarbete till produktutveckling.

Konsultbolaget som Alsér ska jobba vidare med har redan en grund. Hennes man är och har länge varit verksam i bolaget med den musikproduktion han sysslar med vid sidan av sin huvudsakliga sysselsättning. Även den grenen av bolaget strävar paret efter att utveckla under det kommande året.

– Vi håller till exempel på att bygga en studio som beräknas vara klar under 2024. Eftersom vi även hyr ut ett hus via airbnb hoppas vi att det ska kunna locka musiker och kreatörer även från andra länder, som behöver komma ut lite på landet. Det finns alltså flera anledningar till att jag väljer att växla över nu och en del i det är för att kunna affärsutveckla vårt bolag.

Att ta det här steget är något som Marie Alsér har funderat på under en period, men utan att konkretisera det. Hon förklarar att hon i stunder tvivlat på om det är rätt att göra det just nu när det är lite svajiga tider, men till slut har landat i att det känns som ett bra steg för att på bästa sätt få utlopp för sina styrkor.

Mercatus startades av Marie Alsérs morfar för femtio år sedan. När hon nu lämnar sin nuvarande tjänst lämnar hon inte företaget helt, utan hon kommer att fortsätta vara inblandad som delägare även om det operativa arbetet lämnas över till de tidigare kollegorna.

– Det jag påbörjat där är ett utvecklingsarbete som de nu får jobba vidare med. Sen kan det hända att jag kommer in och gör saker inom företaget stötvis i framtiden, men inte just nu.

Mercatus är ett miljöteknikföretag som arbetar med teknik för att rena och återvinna förorenade processvätskor.
Mercatus är ett miljöteknikföretag som arbetar med teknik för att rena och återvinna förorenade processvätskor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!