Företagsaffären har gett ringar på vattnet

2021 köpte företaget Levins Plåt och Montage i Vimmerby AB företaget Södra Vi Svets AB. Det har inneburit en ökad omsättning inom båda grenarna, men också nya organisatoriska utmaningar.

I december ska Göran Levin, Södra Vi Svets grundare, sluta. Därför går Jonas Levin i tankar om att anställa en ny svetsare till hösten, även om han vet att de inte växer på träd.

I december ska Göran Levin, Södra Vi Svets grundare, sluta. Därför går Jonas Levin i tankar om att anställa en ny svetsare till hösten, även om han vet att de inte växer på träd.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-08-02 10:51

Sedan affären blev klar står Jonas Levin som ägare till båda företagen. När Vimmerby Tidning pratade med honom i juni 2021 förutsåg han att satsningen skulle ge möjlighet att utveckla båda företagen ihop och kunna ta hela lösningar i olika jobb åt kunderna.

Hur har det gått sedan dess?

– Totalt sett har det absolut gått jättebra både på plåten och på Södra Vi Svets. Det ger ringar på vattnet att ha både en plåtfirma och en svetsfirma, då vi kan utnyttja varandras kundkretsar. Vi har ökat omsättningen med ungefär 3 miljoner kronor på båda ställena på ett år, så på så sätt får man inte klaga.

Finns det annat att klaga på?

– Nej inte egentligen. Det är bara det att jag har hamnat i en sits där det har varit mer jobb för mig själv än jag hade trott, där jag tror att jag ska hinna med allt men inte riktigt gör det. Det är mycket runtomkring när man har två företag och det tar väldigt mycket tid.

Han förklarar att den ökade mängden kontorsarbete gjort det för honom att vara ute "på fältet" och jobba som han gjort tidigare. Därför har han som vision att anställa någon som har en kontorstjänst och sköter mer av det administrativa arbetet.

– Det skulle vara en arbetsledarroll typ, för det är ett stort nätverk att hålla reda på. Jag själv är ju en arbetare som vill vara ute hos kunder och jobba, träffa folk och sådär till viss mån.

Förutom att det skulle vara av nytta för´Jonas Levin i rollen som chef, tror han också att en sådan person skulle kunna göra det lättare att gå vidare med företagen och anställa ännu fler.

– Det finns nämligen möjlighet till det. Visst pratas det om lågkonjuktur, men vår bransch drabbas inte så hårt av det i det här området just nu, säger han.

Sedan 2021 har två personer anställts på plåten och en på Södra Vi svets, men en har också tappats där så där går det jämnt ut.

– I nästan ett helt år har jag haft inhyrd personal. Nu är tanken att jag ska anställa en svetsare till i höst, om jag hittar någon. Det beror på att Göran Svensson som jag har firman tillsammans med ska sluta i december.

Är det svårt att hitta folk med rätt kompetens?

– Ja svetsare just är jättesvårt att hitta. Tyvärr är det så att många ungdomar hamnar på industrier efter skolan där de får mycket mer betalt, så då är det pengarna som styr, säger Levin.

Sedan Levins Plåt och Montage köpte upp Södra Vi Svets har båda företagens omsättning ökat.
Sedan Levins Plåt och Montage köpte upp Södra Vi Svets har båda företagens omsättning ökat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!