Kvinna tog stryptag på pojke vid fotbollsmatch

Mannen och kvinnan gav sig ut till fotbollsplanen där några ungdomar blivit osams under en spontan fotbollsmatch. Kvinnan tog stryptag på en av de unga fotbollsspelarna och mannen slog en annan i ansiktet.

Det blev bråkigt vid en spontan fotbollsmatch i Vimmerby i somras. Särskilt två föräldrar utmärkte sig med slag och stryptag.

Det blev bråkigt vid en spontan fotbollsmatch i Vimmerby i somras. Särskilt två föräldrar utmärkte sig med slag och stryptag.

Foto: Montage

Vimmerby2023-11-29 11:59

Händelsen utspelade sig i ett bostadsområde i Vimmerby i augusti förra året. Några ungdomar i mitten av tonåren spelade fotboll och blev osams om nånting i spelet och de började bråka. Snart kom en av spelarnas båda föräldrar till platsen. Pappan slog en av de andra pojkarna i ansiktet med öppen hand. Mamman tog stryptag på en pojke så att han fick ont och rodnad samt hudutslag med små sår på halsen. Hon knuffade även en annan pojke.

Båda föräldrarna nekar till att de varit våldsamma och menar att det möjligen kan vara deras barn som utfört våldet under bråket mellan fotbollsungdomarna.

Det tror inte tingsrätten i Kalmar på. Vittnesuppgifter och de båda slagna pojkarnas berättelser väger tyngre. 

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, döms för misshandel av normalgraden och ofredande till villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar. Det motsvarar en månads fängelse. 

Mannen, som är i 35-årsåldern, döms för ringa misshandel för slaget med öppen hand till 80 dagsböter à 160 kronor, vilket innebär 12 800 kronor. Han frias från ett åtal om att även han tagit stryptag på en av pojkarna. 

Kvinnan ska utöver straffet även betala ett skadestånd till den misshandlade pojken på 5 000 kronor samt 800 kronor till brottsofferfonden. Hon ska dessutom betala tillbaka drygt 17 000 kronor av kostnaderna för försvaret till staten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!