Ännu ett internationellt pris för Åbro

Ännu en gång har Åbro bryggeri tagit hem flera priser för hög kvalitet. Ett kvitto på det arbete som läggs ned menar bryggerichefen.

Åsa Johansson, huvudbryggmästare Åbro, gläds åt det nya kvalitetspriset som bryggeriet har fått.

Åsa Johansson, huvudbryggmästare Åbro, gläds åt det nya kvalitetspriset som bryggeriet har fått.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2023-04-19 19:00

Efter att tre år i rad fått pris för sitt kolsyrade källvatten Hwila Citron Lime fick Åbro i år priset "International High Quality Trophy 2023". Ett bevis på långsiktigt hög kvalitet.

Priset delas ut av Monde Selection, en internationell tävling som grundades i Belgien år 1961. Varje år genomförs en bedömning av i genomsnitt 3 000 drycker från över 90 länder i världen. Varje enskild produkt testas under utvärderingstillfället av en jury som utför en noggrann kvalitetskontroll på respektive produkt.

Hur känns det att få pris för era produkter?

– Det är ett kvitto på att vi år efter år håller hög kvalitet. Vi har ett långsiktigt kvalitetsarbete, säger bryggmästare Åsa Johansson vid Åbro Bryggeri.

Hwilavattnet kommer från en underjordisk källa som rinner genom rullstensåsen i Vimmerby. För Hwilla naturell fick bryggeriet en silvermedalj.

Men det tog inte stopp där. Även produktionen av öl, som Åbro är mest känt för, uppmärksammades.

Bryggeriet fick guldmedaljer för produkterna Bryggmästarens Bästa Ekologiska, Bryggmästarens Premium Guld och Bryggmästarens Bästa Pilsner.

Är allt din förtjänst som bryggmästare?

– Nej, vi är ett helt team som arbetar med produkterna, säger Åsa Johansson, med ett skratt.

Hon berättar att Åbro lägger mycket energi på att ölen ska smaka likadant varje gång man dricker den. Den jämna smaken är en del av kvalitetsarbetet. Starkast är man, enligt bryggmästaren, på klassisk lager och pilsner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!