Fastighetsaffären klar – företagen byter lokal

Det rör på sig i Vimmerbys företagsvärld. Under torsdagen blev en fastighetsaffär klar mellan Michael Kennmark och Simon Johansson, vilket innebär lokalbyte för flera företag.

I den här lokalen på Förrådsgatan huserade tidigare företagaren Simon Johansson med Lådbilsfabriken. Nu har han sålt den till en annan lokal företagare.

I den här lokalen på Förrådsgatan huserade tidigare företagaren Simon Johansson med Lådbilsfabriken. Nu har han sålt den till en annan lokal företagare.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2023-12-08 17:04

Michael Kennmark, med de två företagen Kennmarks elfix och Åbro supply, har tidigare hyrt en lokal på Älåkragatan för sin verksamhet. Under den senaste tiden har det dock varit påtagligt att de skulle behöva något större.

– Vi har vuxit ur den lokalen kan man väl säga. Jag har varit här sedan 2010 när jag var själv på firman och idag är vi tretton stycken, så det har hänt lite under tiden, säger Kennmark.

undefined
Michael Kennmark driver både Kennmarks Elfix och Åbro Supply. Det är företagen som ska flytta in i den nyförvärvade fastigheten.

Av den anledningen har han under en tid varit på jakt efter nya lokaler, men inte riktigt hittat rätt förrän nu när önskan om att byta upp sig gått i uppfyllelse. Under torsdagen stod det klart att Michael Kennmark och hans företag köper en fastighet av Simon Johansson, företaget SJP, till sin verksamhet. Fastigheten det gäller är den på Förrådsgatan i centrala Vimmerby, där Johansson tidigare huserade med Lådbilsfabriken.

Affären har de båda parterna diskuterat i en längre tid innan de slog slag i saken. För Kennmark är det tacksamt att lokalen redan är iordninggjord på ett sätt som gör att hans företag kan flytta in utan att behöva bygga om.

– Lokalerna som jag tittat på tidigare hade vi behövt anpassa för att de skulle passa oss, men här är det bara att flytta in.

undefined
"Man får betala efter fastighetens storlek och att den har ett väldigt bra läge, för det har ju ett värde i sig", säger Kennmark om köpet.

Han vill inte kommentera vilken summa affären gick på.

– Man får betala efter fastighetens storlek och att den har ett väldigt bra läge, för det har ju ett värde i sig.

Utöver lokalerna där hans företag kommer att husera, finns det en kontorsdel i fastigheten där Suzuki bilförsäljning håller till idag. De kommer att fortsätta vara hyresgäster trots ägarbytet.

Vad innebär fastighetsköpet för dina företags utveckling?

– Det medför bättre arbetsförhållanden för de anställda, med både personalutrymmen och en lagerdel som vi inte har haft plats för tidigare. Vi har nyligen börjat med solceller och batterilager och såna skrymmande grejer. Tidigare har man fått beställa hem sånt efter behov och hoppats på att det skulle komma fram i tid, men nu kan vi ha lite sånt hemma.

Tanken är att flytten av Kennmarks företag till de nya lokalerna ska ske så snart som möjligt

– Vi ser fram emot att flytta dit. Det blir ett nytt kapitel som vi får se var det slutar. Det känns bra nu i alla fall och det är ju huvudsaken.

undefined
Kennmark tror att flytten kommer att medföra en bättre arbetsmiljö för de anställda. "Nittio procet av tiden är de ju ute på jobb, men det måste ju ändå finnas bra lokaler att tillgå", säger han.
Exakt vad som kommer hända med lokalen som Kennmarls företag tidigare huserade i vet han inte, men förmodligen sker en rockad bland företagen som håller till i området redan nu.
Exakt vad som kommer hända med lokalen som Kennmarls företag tidigare huserade i vet han inte, men förmodligen sker en rockad bland företagen som håller till i området redan nu.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!